Снимка: Вирджиния рекърдс
fallback

Pavell & Venci Venc' едва ли имат нужда от представяне. За няколко години те успяха да извоюват собствено място на родната сцена, техните песни превземат класациите, имат лоялни фенове. Ще ги видим отново и като водещи на "Гласът на България". Последното им парче "Без религия" предизвика голям интерес, а самите певци го определят като изповед. Ето какво споделиха пред Dnes.bg за вдъхновението, посланията им, промените, които са настъпили след запознанството им на един покрив.
 
Записахте последното си парче "Без религия" в планината. Липсва ли вдъхновението в големия град?

Вдъхновението може да дойде от много места, най-вече обаче идва от самите нас и нещата, които ни се случват. Ако бяхме останали тук, най-вероятно идеята за "Без религия" пак щеше да се роди, но в онази стара автентична дървена къща имаше нещо, което допринесе за целия процес на правене на музика - дали беше спокойствието, природата, хората, с които се запознахме, не знаем, но определно ни вдъхнови. Осъзнахме, че такъв тип "бягства" от градската джунгла всъщност се отразяват много приятно не само на нас, но и на това, което правим. Разполагахме с 9 дни, в които си бяхме поставили за цел да правим музика. Направихме много парчета, които скоро ще имате възможността да чуете.

Мнозина определят тази песен като най-емоционалната ви. Какво ви провокира да я направите?

Идеята за песента дойде в последния ден от престоя ни в Тревненския балкан и се появи в следствие на един много емоционален филм, който гледахме. И двамата сме загубили много важни хора за нас. И за двама ни 2018 беше хубава, но трудна година. "Без религия" е нещо като изповед, от която просто се нуждаехме. Обадихме се на близките си да им кажем, че ги обичаме, после седнахме и записахме песента. Получи се от първия път.

Има твърдение, че римите в хитовете трябва да са много лесно запомнящи се, но вие сте заложили на философията. Какво е най-важното послание в "Без религия"?

Когато емоциите те тласкат да направиш нещо, не мислиш за римата, изпяваш това, което чувстваш и то просто се напасва, сякаш от само себе си. Посланието на "Без религия" е към близките ни. И към самите нас. Споделихме с публиката нещо много лично. Затова и избрахме премиерата да е навръх Коледа.

Ако използваме заглавието на друга ваша песен - каква е рецептата за "Добър живот"?

Рецептата се крие във видеото на "Добър живот" – хубаво място, хубави хора, хубава музика.

Срещате се преди 6-7 години на един покрив - какво запазихте и как се промени другия през тези години?

Павел: Запазихме Pavell & Venci Venc’. Промените са само положителни. Скорошен пример – Венци стана баща! Сега сигурно ще ме попиташ "А ти кога?".

Венци: Много неща са се случвали през тези години, но както каза Павката – запазихме се такива, каквито бяхме – истински и искрени.

Венци, както спомена и Павел горе, дни преди началото на 2019г. се роди Агуая – дъщеря ти. По какъв начин се промени живота ти вече?

Претърпях катарзис, който не мога да опиша с думи. Трябва да се изпита. Просто от момче се превръщаш в мъж.
 
Сега сме началото на 2019-та - правите ли планове за годината или действате ден за ден?

Павел: До скоро разсъждавах, спрямо идеята, че живея за мига. Все повече осъзнавам, че това не изключва да мислиш за бъдещето си. Плановете са просто да действаме!

Венци: Клонях повече към ден за ден. Но когато се роди дъщеря ми, си дадох сметка, че планирането е нещо, без което няма как да действам.

Какво всъщност си пожелавате да ви се случи?

Да не спираме да работим и да продължаваме да даваме всичко от себе си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Ми той умрял ма

преди 5 години

А Дриско габровеца голем ли е?

14

Анонимен

преди 5 години

Армутлиева май продуцира само себеподобни...

13

Анонимен

преди 5 години

Това ли са били двамата голи дето хижаря на Черни връх ги изгонил? Разбирам го, такива не бих ги допуснал в нито една хижа в планината.

fallback