Снимка: Булфото, архив

Остава, Jeremy? и Gravity Co - три от най-яките родни банди се събират на една сцена. На пръв поглед се различават стилово, феновете ще видят за първи път комбинация от рок, инди рок и електронна музика.

Първият им общ концерт е в Летния театър на Бургас на 12 август, неделя, а след това трите групи ще забият в Летния театър на Пловдив на 31 август. През февруари тази година Gravity Co. се завърнаха официално на сцената след повече от три години отсъствие с два концерта в столичния клуб "Терминал 1". Jeremy? промотираха ново видео, а Остава ни зарадваха с акустичен концерт преди по-малко от месец в София.

Разговаряме с фронтмена на Остава свилен за нетрадиоционната колаборация между трите групи и предстоящите концерти.

На 12 август е първият ви съвместен концерт с Jeremy? и Gravity Co., чия беше инициативата за своебразно лятно турне?

С Жоро и Мартин Михайлов отдавна си говорим за такива концерти, надявам се това да е само началото.

Какво обединява тези три групи? Имате ли послание към публиката, което искате да предадете чрез концертите?

Три много различни от менстрийма групи, със свое лице, своя публика, издадени албуми, хитове. Посланията са за политиците, но генерално може би звучало така - "Хора, не си пилейте живота с простотии".

В едно интервю казваш, че "получаваш това, което си си изработил". Смяташ ли, че като група получавате нужното признание и отношение от публиката. От медиите? Равни ли са усилията на резултатите?

Мисля, че получаваме достатъчно от публиката. Медиите често не обръщат внимание на младите творци, което е отвратително аматьорско. Ще ми се като група да даваме повече на концертите си. Като светлинно шоу и видеа, които да подсилват настроението на песните.

Съжалявате ли за нещо, което не сте направили по пътя си до сега?

Много често съжалявам, че не съм избягал от България. Ако нямаше Остава, отдавна нямаше да живея тук със сигурност. С групата изминахме голям път, но не съжалявам за нищо.

Кои са любимите ви песни от репертоара на Jeremy? и Gravity Co.?

И на двете групи имам доста любими песни, Fake Fruits (Jeremy?) и Away (Gravity Co.) са само техните "Шоколади".
 

Коментари Напиши коментар

17

ba'hu

преди 9 месеца

Иди си! И без това името на групата е НЕСТАВА

16

Анонимен

преди 11 месеца

Тоя па какъв е?

15

До utayka 14

преди 11 месеца

Господине, не съм набор 98 и не слушам чалга.
От Група Остава обаче помня само песен ,, Шоколад", певецът беше с много дразнещ глас, затрудняваше се да стигне някои тонове и песента звучеше фалшиво. Не знаех, че се казва Свилен. Добре помня клипа към песента. Едно голо момиче, което се натискаше не знам дали с въпросния певец. Макар и черно бял клип, за да не се цензурира, за мен си беше порнография, защото това се въртеше през цялата песен как се,, сливат" както се пееше. Беше си перверзно.