Снимка: Личен архив
fallback

По-малко от 3 дни остават до концерта на Jeremy?, който ще бъде на 13 април, петък, във Военния клуб в столицата. Групата официално ще представи новия си албум. Ето какво споделиха пред Dnes.bg ва дни преди премиерата.
 
Дебютът е труден, но по-трудно е да задържиш успеха. Така ли е на прага на втория ви албум?

Ерсин: Да! Или поне със сигурност е голямо предизвикателство. В нашия случай имахме ясна идея. Целта ни беше да създадем концептуално продължение на първия албум. А подходът ни беше класически за рок група. Събрахме се на място, насиетено с творческа история, където една седмица едиственото, което правихме, е да свирим и работим по новите песни.
 
Ташо: Да, наистина е трудно, но не трябва да приемаме така нещата и да ги разделяме на трудно или лесно. Истинско е, когато се прави от сърце. Това, което ни водеше на първо място, беше отговорността, защото се чувстваме отговорни пред нашата публика, от които черпим вдъхновение. Създаването на втори албум беше едно страхотно предизвикателство, което приехме с отворени обятия.

Казвате, че вторият е продължение на първия албум. Какви са приликите и какви са разликите?  
 
Ерсин: Вторият е едно стъпало по-високо, чисто продуцентски погледнато. Емоционално са сходни, именно защото гледахме в тази посока. Повечето от идеите за новите песни са родени по време на нашите турнета. Най-често в хотелска стая! Вдъхновени от концерта, който сме имали току-що. Изморени физически, но заредени от енергията, с която публиката ни е заредила. Без его!
 
Ташо: Приликите са в това, че не можем да избягаме от себе си и това, което правим, винаги е Jeremy?. Разликите са в това, че според нас новите парчета са едно стъпало нагоре.

Имате ли любимo от всички ваши авторски парчета?
 
Ерсин: За мен това са The Winehouse - заради крайната емоционалност в текста, Fake fruits - заради това, че това беше първата песен, която ни представи пред феновете, които имаме сега. И On And On, която се очертава като любима песен на цялата група, може би защото е посветена на нашата публика и всички рокендрол фенове, като цяло. Тя носи фестивалното усещане, което доста често имам нужда да изпитвам.   
 
Ташо: Да, това е парчето On and On, което ще чуете в новия албум и е посветено на феновете на Jeremy?, и - както се шегуваме помежду си, това е нашата изповед в любов към всички тях.

В новия албум има две по-специални песни, които са посветени - на кого?
 
Ерсин: За едната вече разказах. Другата песен с посвещение е Nothing Or Less. Тя е писмото ни до покойния Крис Корнел. Когато разбрах какво се е случило, не реагирах. Може би не исках да повярвам. Но ден след това имах най-емоционалната сутрин, слушайки музиката му и давайки си сметка колко много ми е дал. Много е тъжно и още е така...

Групата съществува от много време, но в последните години сте нещо различно от това, което бяхте. Кое се промени?  
 
Ташо: Много неща се промениха. Преминахме през различни етапи и в момента, в който се срещнахме с правилните хора - в лицето на Роската, Емо и Краси, групата стана това, което винаги сме си представяли. Както и с хората, които се занимават с мениджмънта ни - Мартин и Гери, с нашия миксинг-инженер Янко Генов, животът ни се завъртя на 180 градуса и всичко започна да се случва много по-благоприятно за нас.
 
Ерсин: Различното е, че сме ALL IN! Няма друг път и няма връщане назад.

A как виждате бъдещите Jeremy?
 
Ерсин: Отговорни към своите фенове. Ние мислим за това как всички - групата, екипа, феновете - да се чувстваме по-щастливи. За нас това значи да бъдем откровени. Музиката да е искрена, а концертите емоционални. И затова искаме албумите ни да стават все по-добри, а концертите все по-големи.
 
Каква е разликата между публиката ви в България и тази извън граница?
 
Ерсин: Във всяка страна е различно по своему, но навсякъде хората обичат рокендрол концерти. Основната разлика е, че в Западна Европа публиката е по-смела в емоционаното си изразяване. Тук сме си леко срамежливи, но и това носи своя чар.
 
Ташо: Публиката ни, за щастие, е една от най-красивите и интелигентните, които една банда може да има. Независимо от това дали сме в България или в чубжина, усещането е едно и също за нас и то винаги е приятно и специално.

Премиерата на албума е на 13 април във Военен Клуб - София. А къде може да гледат и чуят най-новото от Jeremy? хората извън София?  
 
Ерсин: Разбира се във всички по големи градове в България. Щастливи сме, че отново получихме покана за Аполония. Смятаме този фестивал за най-престижния в страната, защото винаги е много добре издържан, като организация и лайн-ъп. Освен това, мисля че е най-старият действащ фестивал тук. Лятото ще е наситено с концерти, така че нямам търпение да дойде любимия ми сезон.  
 
Ташо: Най-любимата ни част от целия процес е това бандата да свири на живо и да преставя своите песни пред феновете си. Ще имаме доста натоварено лято, придружено от многобройни концерти в цялата страна, които ще обявим съвсем скоро.

Бихте ли направили песен на български език?  
 
Ерсин: О, този въпрос… Да! Дори вече сме работили по този материал. Няма да издадем повече информация, докато песента не е записана и готова за еърплей, но определено ще е нещо интересно.
 
Ташо: Когато наближи моментът, ще обявим подробностите.

Мнозина смятат, че рокендрола и поп музиката започват да се сливат, къде е разликата според вас?
 
Ерсин: Поп-музиката е претенциозният начин да изпееш рок песен, хаха… Различни култури са.  
 
Ташо: В музикално отношение е огромна, това са два различни музикални свята. Интересното е, че в лайфстайл отношение е едно и също и ако обърнете внимание, ще видите, че повечето поп звезди имат rock’n’roll начин на живот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 5 години

Jendermy?

5

Shavo

преди 6 години

Бе какви сте вие?! Още малко все едно чета интервю на Stone Sour. А те никой ги не знай. Надеждите ни за модерен бг рок и метъл гният по кораби да свирят фънк и поп на богати и. диоти.

4

Ко? Не!

преди 6 години

Българска музика?! Не, мерси.

fallback