Снимка: Reuters
fallback

Харизма, страст, любов. Всичко това ще види и усети българската публика на предстоящия концерт на Хулио Иглесиас на 26 май в зала "Арена Армеец".

Иглесиас е най-продаваният испаноговорящ изпълнител в историята с внушителните 300 милиона албума по цял цял свят. Носител на всички престижни награди, пял е на една сцена с изпълнители от ранга на Франк Синатра, Пласидо Доминго, Стинг, Уили Нелсън и много други. Той е и единственият чуждестранен изпълнител с рекордни продажби в Китай, награден от тяхното Министерство на културата.

Малко повече от месец преди поредния си концерт, Хулио Иглесиас разказа в интервю пред Dnes.bg за музиката, вдъхновението, любовта на живота му и защо със сина му Енрике се разминават на сцената.

Имате във витрината си всички престижни награди, част сте и от Книгата на Гинес. Какво ви мотивира и вдъхновява след 47 години на сцената?

Страстта! Обичам това, което правя, не мога да си представя да живея без музика. Много съм благодарен на живота, за всичко, което ми е дал. Тези 47 години на сцената са невероятни. Истинска привилегия е, че имам възможност да пея толкова дълго и пред толкова много хора по целия свят.

Какво е най-важното послание, което искате да отправите с песните ви?

Моите песни са за любов, страст, приятелство, радост, болка... Те разказват тези истории от живота на всеки човек. Основното послание на музиката ми е, че животът е безценен дар и трудните моменти могат да бъдат преодолени.

Идвате за пореден път в България. Как изглежда нашата страна през вашите очи?

Предишните ми концерти в София бяха през 2010 и 2012 година. Всеки път, когато се върна тук, виждам как България продължава да расте и да се модернизира.

Каква е първата ви асоциация, когато чуете България?

Не се замислям - хората. Те ме карат да се чувствам като у дома си, че се обичаме и виждам, че музиката е дълбоко в сърцата им. Усещам го по време на концертите, има специална връзка между нас. Обичам и българската кухня, както и чудесните ви вина.

Какво да очаква публиката от предстоящия ви концерт на 26 май?

Това ще бъде концерт, изпълнен с любов и страст. Ще има песни на английски, испански, френски, италиански. Ще има горещо танго. Надявам се хората да се забавляват и да си тръгнат с усещането за една приятно изкарана вечер.

Освен с музиката си, Хулио Иглесиас е известен и с флирта към дамите. Как съпругата ви Миранда успя да ви опитоми?

С Миранда сме заедно последните 25 години и сме истински щастливи. Имаме пет деца, които са радостта на живота ни. Истината е, че не мога да живея без нея. Тя е много повече от съпруга, тя е моят спътник, моята канара, вятърът, който ми помага да летя. Обичам жените и съм научил много от тях през годините, но Миранда е жената на живота ми, няма съмнение за това.

Вашият син Енрике също като вас е харизматичен мъж и певец. Защо никога не сте на сцената заедно?

Аз съм много горд с моя син. Работи усилено, за да достигне върха в музиката. Всичко, което е постигнал, е в резултат на усилията, таланта и увереността му. Той е шампион! Разбира се, бих се радвал да пея с него някой ден, но и двамата сме с "тежки" графици и трудно се съчетаваме. Енрике винаги е на турне или работи по нова песен, аз също. Но съм сигурен, че ще дойде подходящият момент и ние ще бъдем заедно на сцената.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 9 години

Toia veche y v Ispania ne pee

2

Анонимен

преди 9 години

За този знам, че действително е преспал с над 2000 жени за разлика от други герои по нашите ширини.

1

бай иван

преди 9 години

Страст, любов, флирт... Просто Хулио ИглесиасРакия, кръчма, бой ... Просто Кольо от Бяла Слатина.

fallback