Снимка: Булфото, архив

След разразилия се скандал "Рут Колева и сие срещу Саня Армутлиева", отношение взе и Асоциацията на българските радио- и телевизионни оператори.

Те бяха замесени косвено, като едно от обвиненията срещу Саня е, че въздейства върху медиите, за да получи повече ротации на изпълнителите на "Вирджиния рекърдс", както и на чуждите певци и банди, които представлява като лицензиат.

Още по темата
От АБРО отхвърлиха твърденията, че им е оказван "медиен натиск".

"Във връзка с конфликтната реторика в авторско-правната общност и разпространените в социалната мрежа Facebook и в медийното пространство обвинения за оказван от страна на музикални продуценти “медиен натиск”, Управителният съвет на Асоциацията на българските радио- и телевизионни оператори – АБРО, най-категорично заявява, че българските радио- и телевизионни оператори работят в условията на пълна редакционна независимост и самостоятелно вземат програмните си решения, с оглед програмния си профил и при съобразяване с потребностите на своята аудитория", гласи официалната позиция на АБРО.

В нея се допълва, че Асоциацията ще отстоява независимостта на търговските радио- и телевизионни оператори от политическа, икономическа и друга намеса.

"Бихме се противопоставили най-категорично на всякакви опити за налагане на програмно съдържание, включително чрез установяване на задължение за разпространение на българска или каквато и да е друга музика.

Отнасяме се с най-голямо уважение към музиката и зачитаме правото на аудиторията да търси и потребява музикалния продукт съобразно личните си предпочитания в плуралистична среда", допълват от АБРО.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase