Алкохолът се увеличава при по-големи децибели. Снимка: Reuters

Италианците откриха една от тайните на по-големите обороти на нюйоркските клубове, барове и ресторанти. Американските бармани, с риск за собственото си здраве, надували музиката в заведенията, тъй като бързият ритъм водел до повече поръчки, пише "Кориере дела сера".

Хората дъвчели по-бързо храната и съответно си взимали нови ястия.

Журналисти от в. "Ню Йорк таймс" измерили децибелите в най-популярните заведения в Града на небостъргачите като нивото на музиката рядко падало под 90 децибела.

По-големите приходи обаче си имат и своята цена. Подобен звук е много вреден за служителите на сътветния клуб или заведение, тъй като те са подложени на него в продължение на поне 8 часа.

Вестникът дава и пример с популярната дискотека "Бомарше", където шумът бил 99 децибела. Според специалистите на подобно ниво на звука не би трябвало да се седи повече от час и половина.

Силата на музиката влия и върху консумацията на алкохол, припомня БТА.

Още преди четири години френски учени от университета "Бретан сюд" установиха, че при 72 децибела клиентите поръчвали средно по 2,6 питиета и ги изпивали средно за 14,5 минути. При 88 децибела картината се променя - питиетата ставали 3,4, а минутите за тяхното пресушаване падали на 11,5.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase