Снимка: iStock
fallback

Има много подходи за отслабване. Един много популярен метод е следването на план за поставяне в калориен дефицит. Прочетете, за да научите какво включва това, как да го направите безопасно, какви потенциални рискове трябва да имате предвид и как изглежда в реалния живот.

Какво е калориен дефицит?
За справка, калорията е единица енергия – измерване на това колко енергия получаваме от храна и напитки. Разбирането на разхода на калории, количеството калории, които изгаряте за един ден, е от решаващо значение за управлението на енергийния баланс на тялото ви. Разходът на калории има три части:

Разход на енергия в покой (REE) – калориите, от които тялото ви се нуждае за основните функции, които ви поддържат живи, като дишане и кръвообращение. Ще имате нужда от това количество енергия, ако просто сте легнали в леглото за деня. Понякога се нарича базална метаболитна скорост.

Термичен ефект на храната (TEF)– калориите, изразходвани чрез процеса на смилане, усвояване и метаболизиране на храната, която ядете.

Разход на енергия при активност (AEE) – калориите, които изгаряте по време на движения. Това включва умишлени упражнения и неща като нервност, вършене на домакинска работа и други задачи или ходене през целия ден.

Цялата статия четете в Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 3 часа

100 лицеви, 100 коремни, 100 клека и 10 км бягане - всеки ден.

8

6

преди 3 часа

Иииии една от най-дебелите нации, ест. ми надумка 3 минуса, защото не можело без хляб и компири. Лапайте си ги! Поне да тренирахте.

7

Анонимен

преди 3 часа

Много смешно! Друг начин за отслабва, освен калориен дефицит просто няма. Поемаш ли повече калории, отколкото разходваш, няма как да отслабнеш. Въобще големи глупости се пишат тук, дори и по такива елементарни въпроси.

fallback