Снимка: iStock

На 22 септември официално приветствахме есента и вече е време да помислим за сезонна промяна на стила. Някои от нас използваха дългия уикенд, за да „обърнат“ гардеробите си, изваждайки на преден план по-дългите ръкави, високите обувки и класическите есенни панталони.

Но настъпването на есента не означава, че трябва да жертваме стила си и да залагаме на скучни дрехи. Напротив – времето е достатъчно благосклонно, позволявайки ни да носим любимите си рокли, които тази година ще са още по-предпочитани, независимо от повода. Без значение дали са в макси стил, или със средна дължина, дебела или тънка материя, есента позволява наслояване, което дава на роклите безпроблемно преминаване от горещото време към хладните сутрини.

Вземайки пример от модните дефилета, червените килими и социалните мрежи, ние събрахме най-големите тенденции в есенните рокли за тази година. От животински акценти до по-максималистични стилове – има по нещо за всеки.

Есенните рокли на 2024 година

Животински принт
Може би като продължение на естетиката „мафиотска съпруга“ или просто защото са постоянен фаворит, животинските щампи са задължителни тази есен, особено леопардовата.

Тенденцията изглежда има вечна власт върху цикъла в модата и се появява през няколко години. Животинските щампи, включително телешка кожа, змия, зебра или леопард, са включени в есенните колекции както на дизайнери от висок клас, така и на търговците на дребно.

Велур и рипсено кадифе
Дефилетата за есен 2024, особено на Prada и Staud, демонстрираха текстурирани материали като велур и кадифе в зашеметяващи рокли.

Цялата статия четете в Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase