Снимка: iStock
fallback

Няма нищо по-неприятно и дискомфортно от стомашно разстройство, което да провали деня ви. Може би се чувствате стресирани, приемате ново лекарство или изпитвате менструални болки. Или може би просто сте яли нещо, което не отговаря на желанията и вкуса на стомаха ви. Независимо от причината, разстроеният стомах може да бъде неприятно чувство, особено когато сте гладни, но не може да задържите нищо вътре в себе си.

За щастие има някои храни и напитки, които са нежни и засищащи, което ги прави идеални при стомашен дистрес.

Какво прави една храна добра за разстроения стомах?

Най-добрите храни за разстроен стомах могат да варират в зависимост от вашите симптоми и тяло, но често колкото по-проста е храната, толкова по-добре. Като цяло това включва леки вкусове, миризми и текстури, а не твърде мазно или тежко ястие. Простите въглехидрати са особено полезни, тъй като обикновено са меки и нишестени, което ги прави лесни за задържане, когато сте болни или се чувствате зле. Освен това те са бърз източник на енергия, което може да помогне да поддържаме тялото си заситено и да отговорим на метаболитните си нужди.

Някои течности могат да осигурят облекчение при разстроен стомах. Например топлите течности – като чай или бульон – могат да помогнат при спазми, докато газираните напитки – като джинджифилова бира – могат да бъдат полезни за оправяне на лошото храносмилане.

В крайна сметка, когато избирате храна за разстроен стомах, целта е да осигурите такава, с която да намалите глада и да успокоите симптомите. Ето кои са най-добрите избори за този период.

Седем храни, с които да успокоите раздразнения стомах
Банани

Бананите могат да бъдат спасител за всеки, който се бори с диария. Плодът има много нишесте, което може да улесни изхождането. Той също така има много калий – важен електролит, който да балансира течностите в тялото. Тъй като диарията може да накара тялото ви да се обезводни, запасяването с електролитни храни и напитки е изключително важно по време на този период. Освен това неутралният вкус на бананите е нежен за стомашно-чревния тракт, така че може да облекчи разстроения стомах.

Цялата статия четете в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

до7 неспокойна кака

преди 51 минути

До realistka да каже здрав прав корав бамбук къде се намира и колко сеанса трае и без пари ли е

9

Охлювите ликуват

преди 1 час

Гъстата и лигава субстанция на охлювите притежава антибактериални свойства, предпазващи го от различни инфекции и болести.

8

за моми и каки

преди 1 час

неспокойни облекчение редовно да търсят креватни гимнастики с зрели щедри обиграни господа за ведро настроение и сияйна кожа

fallback