Снимка: iStock

Някои биха казали, че леопардовата щампа никога не е излизала извън модните радари. Но през последните няколко години – по-конкретно с възхода на минималистичния стил – тя остана на заден план за сметка на по-фините тенденции. Независимо дали се отнасяте към него като нещо неутрално, или го избягвате като смъртоносна болест, безспорно е, че леопардовият принт официално се завръща.

Макар щампата да остава все така спорна, не трябва да забравяме емблематичната ѝ история. Dior за първи път я представя в началото на 20-те години на миналия век и оттогава се вижда в гардеробите на редица старлетки като Мел Би от Spice Girls и Джаки Кенеди. Независимо дали приравнявате петнистия принт с рокендрола, стария Холивуд или просто като носталгичната мания от тийнейджърските си години, леопардът е безспорен хамелеон със способността да служи както като неутрална основа за минималистите, така и като основна атракция за максималистите.

Въпреки че много от нас все още не са готови да се откажат от класическото, вдъхновено от минимализма облекло, колекциите за есента на 2024 година сигнализираха завръщане на индивидуалността. Почти всяка марка, за която можете да се сетите, представи купища модели с леопардови мотиви – от чанти през рамо до дънки на петна.

За добро или лошо, леопардовият принт е тук, за да остане. Без значение от коя страна на спектъра на любителите се намирате, има безброй начини да включите щампата в есенния си гардероб. Ако сте готови да се потопите с главата напред в тенденцията, ето пет разнообразни начина да я оформите тази есен.

Как да носите леопардов принт през есента

Като връхна дреха

Повярвайте ни, една от най-добрите ви покупки тази година ще бъде вълнено палто с леопардов принт. Независимо дали го оформяте с достоен за изявление ансамбъл или с комбинация от дънки и тениска, през есента петнистият модел е един от най-елегантните избори, който може да направите.

Цялата статия четете в Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase