Снимка: Istock

Досадният мухъл е част от всяко домакинство. Но това, че се премахва трудно, не бива да ви отказва от намерението да се отървете от него веднъж завинаги. Банята често пъти е „най-уязвима“, но в следващите редове ви предлагаме няколко възможни решения за почистването на мухъла. Кои са те?

Начини за почистване на мухъл

Когато става въпрос за премахване на мухъл, можете да създадете свои собствени почистващи решения.

Нетоксичен вариант: оцет. Оцетът е чудесен метод за махане на мухъл. Може да мирише неприятно, но няма да има токсичността на белина. Изсипете го направо върху спорите или използвайте спрей бутилка. Опитайте да го смесите с вода в съотношение 2:1, оставете за 30 минути, преди да избършете.

Боракс: естествен инсектицид и фунгицид, този разтвор смесва натриев тетраборат декахидрат – или сода за хляб – с вода. Не е необходимо да се изплаква и може да предотврати развитието на мухъл. Можете да закупите сода за хляб в много супермаркети.

Белина: опцията за по-силен препарат на работа и последна мярка. Белината ще убие мухъла по душове, плочки и т. н., но е токсично вещество, така че бъдете много внимателни, когато я използвате. Смесете я с вода в съотношение 1:10. Изплакнете след това, ако наоколо има деца или домашни любимци.

Препарат от магазина. Ако не сте сигурни за тези смеси, можете да закупите готови почистващи разтвори и препарати за отстраняване на мухъл от супермаркетите. Предимството на закупените от магазина продукти е, че не е нужно да се притеснявате за смесване на вещества, можете да сте сигурни в техните измервания. Повечето обаче са на основата на белина, така че ще трябва да сте наясно, че при почистването може да има всякакви изпарения.

Източник: Евтини трикове за премахване на мухъла в банята

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase