Снимка: iStock

Годините се променят, а с тях и кожата ни. Дори и да игнорираме постоянно променящите се тенденции за красота, изглежда, че всяко ново десетилетие от живота носи нови проблеми с тена ни, които изискват промяна на ежедневната ни рутина. Например пропастта между козметичните техники през 20-те и 30-те ни години може да изглежда изненадващо широка и дълбока. Ако рутината ви по гримиране не се е променила от началото, вероятно правите големи грешки, които могат да ви попречат за достигането на желаните цели.

За да ви помогнем да оптимизирате и актуализирате вашите практики за гримиране, ние събрахме съветите на знаменитата гримьорка Каша Ласиен, която е работила с известни дами като Квинта Брансън и Айо Едебири. Както се вижда от нейната работа, споделена в Instagram и TikTok, Ласиен е добре запозната с външния вид на грима за всякакъв тен и възрастови групи, включително дами над 30 години.

„Виждам красотата като субективна, а гримирането като лична рутина, за да извлечете най-доброто от чертите си по какъвто начин сметнете за подходящ“, казва тя пред Glam. Това означава, че няма единствен правилен или грешен начин за подход към козметиката на всяка възраст. Все пак Ласиен признава, че има навици, които са универсални и не трябва да бъдат пренебрегвани. От неподготвянето на кожата до недостатъчното почистване на четките за грим, има някои неща, които да имате предвид, когато навършите или задминете 30 години.

Грешките в гримирането след 30 години

1. Неглижирате грижата за кожата

Важно е да се отбележи, че една рутинна грижа може да е подходяща за ваша приятелка, но да не ви подхожда на вас. Все пак има няколко фундаментални стъпки, които са универсални за всеки. Едно от най-важните неща е адекватната грижа за кожата, която изгражда пътя към безупречното нанасяне на грим.

С напредването на възрастта това може да изглежда малко по-различно от рутината, която сте използвали в тийнейджърските или университетските си години. Например има някои жизненоважни навици и съставки за грижа за кожата, на които да дадете приоритет в 30-те си години – от поставяне на нов акцент върху хидратацията и пробиотиците до използването на серуми с витамин С, ретинол и серамиди. Разбира се, спецификата на вашата рутина ще зависи от уникалните нужди на вашата кожа, но Ласиен е категорична, че красивият грим започва с добра подготовка на кожата.

Цялата статия четете в Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase