fallback

За първи път в България сушисти от цялата страна ще демонстрират своите умения и ще се състезават за възможността да представят страната ни по време на Световното първенство по суши в Токио, 2025 г.

Bulgarian Sushi Cup 2024, организирано под патронажа на Световния институт по суши умения, ще се проведе между 7 и 9 октомври в София.

По̀четен гост, преподавател и жури ще бъде президентът на Японската суши aсоциация и Световния институт за суши умения - Хиротоши Огава.

Събитието ще бъде в две части

Събитието е разделено на две части - образователна и състезателна. Желаещите да се включат може да кандидатстват за участие до 21 септември.

Обучението ще се проведе на 7 и 8 октомври в HRS Academy, Kitchen 59 и всеки преминал успешно ще получи квалификацията Sushi Proficiency, ставайки един от първите акредитирани сушисти в България.

Финалният етап ще се проведе на 9 октомври в МЕТРО Академия, когато 15 участника ще защитават уменията си в борбата за голямата награда - участие на Световното първенство по суши.

Това е едно от най-вълнуващите събития на есента, което цели да популяризира автентичната азиатска култура в страната, както и да подкрепи младите български сушисти по пътя към световната суши сцена.

Повече детайли, както и форма за кандидатстване ще откриете на www.sushicup.bg.

Събитието се организира с помощта на МЕТРО България и ТAKOFoods.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback