Снимка: iStock
fallback

Въз основа само на външния вид, упражненията като седене на стена, планк и висене на лост нямат много общо. Въпреки че всички те се изпълняват със собствено тегло, всяко от тях е насочено към различни мускулни групи и включва разполагане на тялото в напълно различни позиции.

Но начинът, по който тези упражнения предизвикват тялото ви, е абсолютно един и същ. Всички те се считат за изометрични - вид движение, което не включва никаква динамика, но може да има огромен ефект, когато става въпрос за мускулна форма. Продължете да четете, за да научите повече за изометричните упражнения и основните им предимства. Освен това сме ви подготвили седем движения, които да включите във вашата фитнес рутина.

Същност на изометричните упражнения
Когато изпълнявате упражнения за съпротива, обикновено може да ги разделите на три отделни фази - концентрична, ексцентрична и изометрична.

Концентрична фаза - в концентричната фаза на движение мускулите ви ще се съкращават. Помислете за вдигане на дъмбел до рамото за тренировка на бицепс.

Ексцентрична фаза - тук вашите мускули ще се удължават. Помислете за спускане на дъмбел по време на сгъване за бицепс.

Изометрична фаза - мускулът нито се удължава, нито се съкращава. Не всяко упражнение има изометрична фаза, но те могат да бъдат добавени към по-раздвижените тренировки. Например задържане в долната част на клек за пет секунди, преди да се върнете в изправено положение. 

Цялата статия четете в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

....

преди 1 седмица

До Анонимен 1 bravii ......blagodaria

1

Анонимен

преди 1 седмица

За дърти баби стават ли тез упражнения :)))

fallback