Снимка: Istock
fallback

Продукти:

  • 1 малка зелка
  • 3 супени лъжици зехтин екстра върджин
  • 1 малка глава жълт лук, нарязана на ситно
  • 3 стрити големи скилидки чесън
  • сол на вкус
  • 1 чаена лъжичка лют пипер на люспи
  • ½ чаена лъжичка кориандър
  • сокът на 1 лайм или лимон

Приготвяне:

  • Зелето се измива и почиства от кочана и външните листа.
  • След това се нарязва на тънко и ситно.
  • В дълбок тиган или тенджера с незалепващо покритие загрейте зехтина.
  • След това добавете зелето.
  • Овкусете го с подправките, чесъна, лука, като разбъркайте всичко добре.
  • Гответе зелето докато омекне напълно и се карамелизира в някои части.
  • Разбърквайте за тази цел от време на време.
  • Махнете готовото зеле от котлона и добавете лимоновия сок.
  • Отново разбъркайте и сервирайте.

Още рецепти може да намерите в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 4 седмици

Как се стрива чесън за да стане на прах? Или се ползва сушен? Не.

6

Анонимен

преди 4 седмици

Пражено зеле със зехтин. Загряният зехтин вече не е полезен, докато в олиото колкото е имало, ако не прегори остава. Само за здрави хора с издържливи стомаси и поносимост към метеоризъм. Щото пускаш ли е ОК донякъде, макар да не знаеш резултата, но в компания, не мерси. Храна за самотни лелки без работа.

5

Анонимен

преди 4 седмици

Ама това е постно свиннско със зеле без месо!

fallback