Продукти:
- 1 малка зелка
- 3 супени лъжици зехтин екстра върджин
- 1 малка глава жълт лук, нарязана на ситно
- 3 стрити големи скилидки чесън
- сол на вкус
- 1 чаена лъжичка лют пипер на люспи
- ½ чаена лъжичка кориандър
- сокът на 1 лайм или лимон
Приготвяне:
- Зелето се измива и почиства от кочана и външните листа.
- След това се нарязва на тънко и ситно.
- В дълбок тиган или тенджера с незалепващо покритие загрейте зехтина.
- След това добавете зелето.
- Овкусете го с подправките, чесъна, лука, като разбъркайте всичко добре.
- Гответе зелето докато омекне напълно и се карамелизира в някои части.
- Разбърквайте за тази цел от време на време.
- Махнете готовото зеле от котлона и добавете лимоновия сок.
- Отново разбъркайте и сервирайте.
Още рецепти може да намерите в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
7
Анонимен
преди 4 седмициКак се стрива чесън за да стане на прах? Или се ползва сушен? Не.
6
Анонимен
преди 4 седмициПражено зеле със зехтин. Загряният зехтин вече не е полезен, докато в олиото колкото е имало, ако не прегори остава. Само за здрави хора с издържливи стомаси и поносимост към метеоризъм. Щото пускаш ли е ОК донякъде, макар да не знаеш резултата, но в компания, не мерси. Храна за самотни лелки без работа.
5
Анонимен
преди 4 седмициАма това е постно свиннско със зеле без месо!