През последните години лененото семе се превърна в популярна съставка в уелнес пространството. То е основна съставка в много здравословни рецепти, от засищащи смутита до веган печива. Но ако не сте запознати с лененото семе, може да се запитате за разликата между цяло и смляно и плюсовете и минусите на всяко от тях. Освен това, какво представлява маслото от ленено семе и можете ли да го използвате за готвене? Вижте мнението на експерти, които споделят как да ядем ленено семе, включително как да си го смелим у дома и съвети за правилно съхранение.
Какво представлява лененото семе?
Лененото семе са ядливите семена на растението лен, което е родом от Средиземноморието и Югозападна Азия. В момента се отглежда по целия свят, включително Канада, Индия, Близкия изток и някои части на Европа. Семената са малки, плоски, с овална форма и кафяви или златистожълти на цвят.
Цялата статия четете в Тialoto.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
Коментари Напиши коментар
8
Анонимен
преди 1 месецХвърляш една дебела пържола на скарата. Малко преди да стане готова се поръсва с ленено семе. Сервираш и почистваш зрънце по зрънце. Семената са поели част от мазнината и се изхвърлят. За да има наистина полза, както написах, едно по едно, не набързо да изчегърташ. Същото става и без ленено семе, подправките се знаят.
7
Анонимен
преди 1 месецНай-правилното е да не се консумира. Откога веган стана здравословно?
6
Анонимен
преди 1 месецЖули екзофитоестрогени! Мамка и на ендокринната система!