Снимка: iStock

Ако някога сте забелязвали появата на пъпки след седмица ваканция, изпълнена с вкуснотии и промени в начина на живот, знаете, че това, което влагаме в телата си, може да има забележими последици. И докато диетата не може да реши проблема с всяка пъпка, обрив или петно, които се появяват, приемането на определени витамини може да помогне за поддържане на красива кожа по основни начини, допринасяйки за по-здравословен и сияен вид.

Като наш най-голям орган, кожата се възползва от същите богати на хранителни вещества храни, както и останалата част от тялото – пресни плодове и зеленчуци, здравословни мазнини, пълноценни протеини и пълнозърнести храни. Ако четете тази статия, вероятно вече се опитвате да дадете приоритет на научно обоснована диета в средиземноморски стил, но знаете ли точно кои витамини трябва да я допълват, за да се справите с вашите специфични кожни проблеми и цели?

По-долу диетолози споделят най-добрите витамини за лечение на акне, дехидратация и сухота, увреждане от слънцето и признаци на стареене. Плюс това препоръчваме хранителни източници за всеки витамин, колко трябва да приемате за оптимални резултати, и всички рискове, които трябва да имате предвид.

Кои са витамините, полезни за вашата кожа

Най-добрите витамини за акне
Първо, бърза информация за двата вида акне.

Комедоновото акне се характеризира с бели и черни точки, като обикновено се появява, когато мъртвите кожни клетки или себумът запушат порите.

Цялата статия четете в Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase