Снимка: iStock

С настъпването на късния следобед се появява и онова летаргично и непродуктивно усещане, заради което сте работили цял ден, за да го избегнете. Усещането е по-известно като „обеден спад“ или спад в енергията, който изпитваме по средата на деня. Лесно е да се чудим дали следобедните спадове се появяват като по часовник, но всъщност храната, която ядем, е тази, която помага да стимулираме (или ограничаваме) енергийните ни нива. Това означава, че има решение.

Според диетолога Саманта Куган, не само времето от деня влияе на енергийните ни нива – храната също има роля в този процес. Куган обяснява, че ако се почувствате гладни малко след като сте изяли нещо, вероятно е защото не сте яли достатъчно. По време на работната седмица също така можем да се изгубим в нашите проекти и да забравим да ядем, да отлагаме обяда, докато не чуем коремът ни да къркори, което води до неизбежен срив.

Куган казва, че понякога се нуждаем от осезаемо напомняне, за да се заредим с гориво и да се нахраним. Тя насърчава хората да поставят лична граница, при която на всеки 45 минути работа да си правят почивка за хидратация или леко междинно хранене. Тук ви представяме няколко лесни хапвания, които да имате подръка в работния ден, за да избегнете обедния спад.

1. Ябълки, круши, банани

Доказано е, че плодове като ябълки, круши и банани ви помагат да се чувствате по-сити по-дълго време, особено ако бързате и имате нужда от нещо, което е лесно за ядене в движение. След като сте обядвали обилно, помислете за един (или всички) от тези плодове.

Цялата статия четете в Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase