НИМХ обяви оранжев и червен код за страната за опасно високи температури за днес, 16 юли.
Областите, в които е обявен червен код, са Плевен, Велико Търново, Русе и Благоевград.
За всички останали области важи оранжев код за опасни жеги.
През целия ден ще бъде слънчево, следобед над източните райони и Дунавската равнина с незначителна купеста облачност. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток-североизток. Много горещо, с максимални температури между 37° и 42°, в София - около 37°.
Атмосферното налягане е и ще се задържи близко до средното за месеца.
По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 30° и 35°. Температурата на морската вода е 27°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.
В планините ще е слънчево, следобед с незначителна купеста облачност. Ще духа до умерен, по билата и временно силен вятър от изток-североизток. Топло, с максимална температура на височина 1200 метра около 32°, на 2000 метра - около 24°.
В сряда времето ще се задържи слънчево и много горещо. Ще духа слаб, по Черноморието до умерен североизточен вятър. В четвъртък в следобедните часове ще се развие купесто-дъждовна облачност, но само на места в северните и планинските райони ще превали и прегърми. Дневните температури там ще са с два-три градуса по-ниски, но в югоизточните райони все още ще са около и над 40°.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
Коментари Напиши коментар
23
Анонимен
преди 1 месецТова заглавие е безумно и повече прилича на писано от някой умствено изостанал.
22
Анонимен
преди 1 месецчета коментарите и не вярвам на ушите си, 4 области от България не ви интересуват, защото гербавите политици не знаеха, че има и Северна България, никакви инвестиции, никакви пътища, изгониха българите и сега там имало само мургaви... ами дадем тези области на Румъния, по-добре ще живеят хората!
21
Една българка
преди 1 месецКакво е това заглавие??? Кратка справка посочва: "Пърженето е процес, при който хранителните продукти се довеждат до състояние на готовност чрез нагряване в мазнина с температура 150-190 С". Журналисти ли ги пишат тези неща или хора без елементарно образование?