Снимка: Istock

Лятото е сезон, в който искаме или не, трябва да показваме малко повече тялото си. Но ако не се чувствате уверени, не бързайте да прикривате несъвършенствата си. Запомнете златното правило: „Няма лоша фигура, има лошо скроена дреха“.

Вижте в следващите редове някои идеи за летни облекла, които ще прикрият излишните килограми.

Насочете цялото внимание към центъра на тялото си

Това е един от най-старите трикове. Превръщането на талията ви във фокусна точка на вашето облекло прави средната част на тялото ви по-малка. Поставянето на колан с принт на квадрати върху рокля с падаща талия е страхотна идея, която ще ви даде точно това.

Друг трик за прикриване на някои проблемни зони по долната част на тялото, като същевременно минимизирате средната част, е да пъхнете тениската си в широка пола с волани. Говорейки за дрехи с волани, трябва да се отбележи, че добавянето на плат няма да ви накара да изглеждате по-едри.

Носете къси топове, за да изглеждате по-слаби

Може да не ви се вярва, но късите топове могат да ви помогнат да изглеждате по-слаби, само ако изберете такива с правилния размер и се уверите, че стигат до талията ви. Носете дреха с висока талия, като панталон или пола (може да е черна, за да се увеличи минимизиращият ефект) и сте готови. Когато се съмнявате, винаги избирайте изцяло черно облекло (от главата до петите). Изпитана и успешна рецепта!

Още по темата моцже да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase