Снимка: Istock

Да бъдете приятели преди да имате връзка всъщност не е никак лоша идея. Много връзки са се развили от силно приятелство, което ги предхожда. Психолозите смятат, че това е една от тайните на успешната, дълготрайна и щастлива връзка.

Но как целенасочено да се сприятелите с някого преди да се влюбите и да имате връзка? Звучи като неосъществим план, защото любовта изобщо не пита кога да се появи и да се загнезди в сърцето ви. Това е и причината много често да се влюбваме в неподходящи партньори, с които дълготрайните отношения са невъзможни.

Разбира се, че няма как целенасочено да установявате приятелство преди връзката. В някои случаи това става съвсем естествено и непреднамерено. В други случаи можете да работите в тази посока, след като вече сте обвързани с човек, на когото държите. Подхранването на приятелството във връзката е ключов момент и фактор за щастието.

Кои са предимствата на това да изградите приятелство преди връзката? Ето 10 от тях.

1. Здрава основа.

Приятелството винаги дава здрава основа, на която по-нататъшните ви отношения да стъпят. То е необходимо, за да уплътните отношенията си в любовта. Много по-лесно е да се разбирате с човек, с когото ви свързва приятелство, защото това прави отношенията далеч по-хармонични от онези, в които ви свързва само страст, но нищо друго.

2. Споделени интереси.

Приятелите са приятели именно заради споделянето на сходни интереси. Това ще помогне и за дълготрайна и хармонична любовна връзка впоследствие, което ще допринесе за щастливите ви отношения.

3. Лесна комуникация.

Общуването между приятели е нещо, което не може да се сравни с нищо друго. Понякога приятелите са по-близки от роднините, защото съдбата ги е събрала по сходство на много нива. И докато не избираме роднините си, приятелите са онези, които сърцето и душата ни подбира според сходствата в общуването, целите, интересите, хумора, разбиранията за живота.

Източник: 10 причини да изградите приятелство преди връзката 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase