Снимка: iStock

Няма правилен или грешен начин за създаване на тренировъчна програма за сила. Въпреки това съчетаването на определени мускулни групи може да ви помогне да направите тренировките си по-ефективни.

Когато много хора мислят за тренировка, те се сещат за аеробни упражнения като джогинг или колоездене. Тези видове упражнения са важни за укрепване на сърцето и белите дробове, но една цялостна тренировъчна програма трябва да включва и упражнения за сила, гъвкавост и баланс.
 
Редовните силови тренировки подобряват здравето на костите, мускулите и съединителната тъкан. Изграждането на по-силни мускули също така повишава скоростта на метаболизма ви и ви помага да поддържате здравословно тегло. Министерството на здравеопазването и човешките ресурси на САЩ. Експерти препоръчват силовите тренировки да се провеждат два или повече пъти седмично за оптимално здраве.
 
Има много начини за структуриране на програмата за силова тренировка, но много хора смятат, че е полезно да съчетават определени мускулни групи. Тренирането на различни части на тялото в различни дни дава на мускулите повече почивка между тренировките и помага да се предотврати претренирането.
 
В тази статия ще разгледаме кои мускулни групи може да искате да комбинирате. Също така ще ви предоставим примери за това как бихте могли да съставите седмичния си тренировъчен график.
 
Малко са упражненията, които наистина изолират само една мускулна група. Например бицепсовото сгъване е едно от най-разпространените упражнения за укрепване на бицепса в предната част на горната част на ръката. Няколко други мускула обаче също помагат на тялото ви да се сгъва в лакътя, включително брахиалисът, който се намира под бицепса, и брахиорадиалисът, който е голям мускул в предмишницата. Други стабилизиращи мускули трябва да подсилят рамото и ядрото ви, за да можете ефективно да вдигнете тежестта.
 
Когато съставяте програмата си, може да откриете, че някои упражнения попадат в повече от една категория. Като цяло, колкото повече стави се огъват при дадено упражнение, толкова повече мускулни групи използвате.
 
Цялата статия четете на Tialoto.bg
 
Източник: Tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase