Снимка: iStock

Слънчево време, високи температури, по-дълги дни - мечтаната комбинация за повече дейности на открито и по-леки дрехи. С пристигането на пролетта бавно ни се напомня, че съвсем скоро ще стане време за плаж, бански и по-къси топове, показващи какви резултати сме постигнали в залата през зимата. И, разбира се, ние не трябва да разочароваме себе си и останалите.

Мисленето, че перфектното тяло може да се направи само за няколко месеца преди лятото, а след края на топлия сезон отново да се завърнете към безразборното хранене, е изключително грешно. Интензивното натоварване в залата няма да ви докара до никъде, ако през цялата година не сте следвали здравословен начин на живот, редовни тренировки и правилно хранене. Пътят към заведната цел е дълъг и трябва да бъде извървян бавно, с постояннство и воля.

Когато става въпрос за трансфомиране на тялото ви, има много  фактори, които играят важна роля. Не е тайна, че доброто хранене е от ключово значение за цялостното здраве, така че превръщането му в приоритет преди, по време и след тренировки трябва да бъде задължително. Независимо на какво ниво във фитнеса сте, захранването за упражнения може да осигури много предимства, включително поддържане на енергия по време на тренировка, предотвратяване на наранявания, подпомагане на възстановяването на мускулите и постигане на желаните резултати.

Ако не сте сигурни откъде да започнете със спортното хранене, ние имаме няколко съвета за това какво да ядете преди и след тренировка за оптимални резултати.

Цялата статия четете в Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase