Снимка: iStock

Време е да се запознаем с най-новата модна естетика, която владее социалните мрежи, а именно "градинско момиче". Да, знаем, че цветята за пролетта и лятото не са нещо новаторско, но тази тенденция предлага освежаващо разнообрази на типичните пролетни мотиви. Вкоренена в ядрото на миналото лято, като cottagecore и "крайбрежна баба", естетиката на "градинско момиче" израства от вдъхновения от пандемията копнеж за лесен и безпроблемен живот и по-дълбока връзка с природата.

Представете си палитра от меки пастели, прохладно спално бельо, тъкани с волани. Въздухът е изпълнен с аромат на люляк и свежа земя. Естетиката е повече от просто рокли на цветя. Тук става въпрос за цялостна промяна в начина на живот. Градинските момичета не са обикновени почитателки на красотата. Те са създатели на нещо ново, не се страхуват да си изцапат ръцете. Тази връзка със земята се отразява в техния моден избор - практични, но очарователни ръкавици за градината, копринени шалове за връзване на косата назад, прохладни рокли с причудливи шарки и кошници, идеални за реколта от пресни зеленчуци или пикник на поляната.

Пазаруване като градинско момиче

Нещо, което трябва да имате предвид, когато навлизате в новата естетика за пролетта и лятото, е важността на съзнателното потребление. Как можете да участвате устойчиво в този модел? Отговорът е лесен - насочете се към дрехи и артикули, които могат да преминат изпитанието на времето, като в същото време са адаптивни към новите промени и могат да бъдат съчетавани с разнообразие от неща в магазина и във вашия гардероб.

Естетиката "градинско момиче" е идеалната възможност да изследвате ретро пазаруването по местен, осезаем начин. Посетете винтидж бутици в квартала си, където можете да разгледате износени от слънцето тъкани и да видите пастелните нюанси на естествена светлина. Потърсете рокли от памук и лен, които носят мекотата на цветна градина със своите флорални мотиви и карета. Отделете време да разгледате внимателно из стелажите за скъпоценни находки като автентични прибори и домашни декори. За тези уникални аксесоари, като чанти тип кошници, местните антикварни магазини и битпазари често са златни мини. И, разбира се, гигантска винтидж сламена шапка - с цвете - може да бъде идеалният завършек.

Вижте повече за тенденцията в Тialoto.bg

Източник:  Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase