Снимка: iStock

Ако сте прехвъхрлили 40 години, може би вече сте забелязали, че сега ви е много по-лесно да качвате килограми, но доста по-трудно да ги сваляте, в сравнение с преди. Промените в нивото на вашата активност, хранителните навици и хормоните, както и начина, по който тялото ви съхранява мазнини, могат да играят основна роля за това. Но няколко прости стъпки може да ви помогнат да отслабнете.

А ето и 14 доказана начина, с които ще спечелите борбата с излишните килограми след 40:

1. Яжте повече плодове и зеленчуци

Пълнете половината си чиния с плодове и зеленчуци при всяко ваше хранене. Тези продукти обикновено имат повече хранителни вещества и по-малко мазнини и калории от месото, млечните продукти или зърнените храни. И може да ви помогнат да се почувствате по-сити, дори ако ядете по-малко количество. Пресните плодове, като ябълки и горски плодове, също са чудесни вместо закуски с високо съдържание на мазнини или захар. Също така можете да се опитате да замените обяда или вечерята си с голяма купа салата.

2. Не пропускайте закуската

Експертите препоръчват здравословна сутрешна храна като овесени ядки или пълнозърнест тост с плодове. Може да помогне за ограничаване на този сутрешен глад, който ви кара да вземете нещо нездравословно в движение или да преядете на обяд. Малки хранения или закуски на всеки няколко часа могат да поддържат апетита ви под контрол през целия ден.

Цялата статия четете в Тialoto.bg

Източник:  Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase