Снимка: Istock

Продукти:

  • 350 г брашно
  • 85 г меко масло
  • 1 яйце
  • 1/2 ч.ч. захар
  • сокът на 1 лимон
  • настъргана лимонова кора на вкус
  • 1/2 пакетче бакпулвер
  • пудра захар за овалване

Приготвяне:

  • В голяма купа разбъркайте добре захарта и маслото.
  • Постепенно добавете лимоновата кора и сока.
  • След това сложете яйцето и много добре разбъркайте.
  • На финала сложете брашното и бакпулвера.
  • Замесете хубаво гладко тесто.
  • Увийте го в свежо фолио и го поставете в хладилник за 30 минути.
  • След това оформете малки топчета.
  • Оваляйте всяко в пудра захар.
  • Подредете топчетата в тава върху хартия за печене.
  • Печете сладките в предварително загрята фурна на 180 градуса за 10 минути.
  • Консумирайте, след като изстинат напълно.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase