Снимка: Istock

Продукти:

  • 300 г обикновени бисквити
  • 1 чаша кристална захар, разделена на 3/4 и 1/4
  • 14 супени лъжици масло
  • 900 г крема сирене
  • 1 чаша течна сметана за разбиване
  • 1 ч. л. ванилов екстракт
  • сокът на 2 портокала
  • настъргана портокалова кора на вкус
  • 1 ч. л. сол

Приготвяне:

  • Начукайте или смелете бисквитите в кухненски робот.
  • Разтопете маслото и го добавете към тях, разбъркайте добре.
  • В подходяща кръгла форма изсипете сместа.
  • Разпределете я равномерно и с пръсти или с дъното на чаша притиснете добре, за да се образува нещо като гладък блат.
  • В купа с помощта на миксер разбийте заедно крема сиренето с 3/4 чаша захар, настърганата кора и портокаловия сок.
  • В отделна купа разбийте сметаната с ваниловия екстракт, 1/4 чаша захар и солта, докато се образуват твърди върхове.
  • Комбинирайте двете смеси.
  • Разпределете крема равномерно върху блата от бисквити.
  • Покрийте формата със свежо фолио и поставете в хладилник за 4-5 часа, за да стегне.
  • Украсете с пресни плодове или сладко по ваш избор и сервирайте.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase