Снимка: Istock

Кухнята е едно от местата в дома ни, в които се случва „магията“. Храната може не само да задоволи глада ни, но и да ни събере заедно, да ни накара да се чувстваме по-добре, по-здрави и силни.

Ако обичате да сте първи във всичко, в следващите редове ще ви споделим няколко трика как да блеснете и на арената на кулинарията.

Използвайте по-дълбоки тави за печене

За да се предпазите от преливането на ястията, които приготвяте, както и на печените тестени изделия, приготвяйте ги в по-дълбока тава за печене. Така ще поддържате долната част на фурната чиста и ще оставите място върху решетката, за да можете да добавите още нещо за готвене.

„Омекотете“ втвърдената кафява захар

Поставете втвърдената захар в купа, поръсете я с чаена лъжичка вода, покрийте с влажна хартиена кърпа и поставете в микровълнова фурна. Затопляйте на интервали от 30 секунди, докато омекне. Това може да ви отнеме няколко минути. За да запазите новата опаковка свежа, поставете цялата торба с кафява захар в херметически затворен контейнер или затваряща се торбичка за фризер и съхранявайте на стайна температура.

Направете си галета

Използвайте остатъците от хляб, за да направите галета. Това е чудесен начин да използвате остатъците от стари хлябове и други застояли парчета и след това да ги трансформирате. Как да си я приготвите? Приберете парчетата хляб в голяма найлонова торбичка за фризер. Когато се съберат достатъчно, нарежете хляба на големи парчета и ги разбийте в кухненски робот, докато получите фини трохи. Изпечете трохите върху лист за печене в загрята на 150 градуса фурна, като разбъркате веднъж, докато изсъхнат.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase