Снимка: Istock
fallback

Продукти:

  • 500 г големи скариди, добре почистени
  • сол на вкус
  • ½ чаша зехтин екстра върджин
  • 10 скилидки чесън, наситнени
  • 1 чаена лъжичка лют червен пипер на люспи
  • 1 чаена лъжичка сладък червен пипер
  • 2-3 супени лъжици сухо шери или сухо бяло вино
  • сокът на ½ лимон
  • нарязан пресен магданоз

Приготвяне:

  • Овкусете скаридите със сол.
  • В дълбок тиган загрейте зехтина.
  • Добавете към него чесъна и лютия пипер.
  • Гответе на умерен огън около 1 минута.
  • След това добавете скаридите и сладкия червен пипер.
  • Бъркайте често, тъй като на скаридите са им необходими около 3 минути за всяка страна.
  • Когато са готови добавете алкохола, лимоновия сок и магданоза.
  • Разбъркайте, гответе още около 1 минута и сервирайте.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

пияница мистик

преди 5 месеца

Кой готви със зехтин екстра върджин? Това е само и единствено салатен зехтин. Не трябва да се нагрява, защото си променя свойствата и става вреден, че и започва да горчи. Има си сортове зехтин за готвене, но не и екстра върджин

5

Анонимен

преди 5 месеца

И като във вица - ще заменим скаридите с лук, зехтина с мас, лимона с оцет и ще станат работите.

4

Бaй Kypти

преди 5 месеца

A c нeчecън?

fallback