Продукти:
- 500 г големи скариди, добре почистени
- сол на вкус
- ½ чаша зехтин екстра върджин
- 10 скилидки чесън, наситнени
- 1 чаена лъжичка лют червен пипер на люспи
- 1 чаена лъжичка сладък червен пипер
- 2-3 супени лъжици сухо шери или сухо бяло вино
- сокът на ½ лимон
- нарязан пресен магданоз
Приготвяне:
- Овкусете скаридите със сол.
- В дълбок тиган загрейте зехтина.
- Добавете към него чесъна и лютия пипер.
- Гответе на умерен огън около 1 минута.
- След това добавете скаридите и сладкия червен пипер.
- Бъркайте често, тъй като на скаридите са им необходими около 3 минути за всяка страна.
- Когато са готови добавете алкохола, лимоновия сок и магданоза.
- Разбъркайте, гответе още около 1 минута и сервирайте.
Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
6
пияница мистик
преди 5 месецаКой готви със зехтин екстра върджин? Това е само и единствено салатен зехтин. Не трябва да се нагрява, защото си променя свойствата и става вреден, че и започва да горчи. Има си сортове зехтин за готвене, но не и екстра върджин
5
Анонимен
преди 5 месецаИ като във вица - ще заменим скаридите с лук, зехтина с мас, лимона с оцет и ще станат работите.
4
Бaй Kypти
преди 5 месецаA c нeчecън?