Продукти:
- 2 големи зелени чушки
- 2 супени лъжици зехтин екстра върджин
- 3 стрити скилидки чесън
- 420 г консерва с нарязани на кубчета домати, без люспи
- ½ чаена лъжичка сладък червен пипер
- ½ чаена лъжичка люспи от червен пипер (лют)
- ½ чаена лъжичка смлян кориандър
- сол, черен пипер на вкус
- няколко листа наситнен магданоз
- ¼ чаша ситно нарязани листа кориандър
- около 1 ч.л., но не повече червен винен оцет. Изпечете чушките и ги сложете в хартиена, найлонова торба, или покрити в купа, за да може след това по-лесно да ги обелите.
Приготвяне:
- В добре загрят тиган добавете зехтина заедно с чесъна.
- Гответе няколко секунди като бъркате, за да не загори чесъна.
- Следва да добавите доматите, червения пипер, червения пипер на люспи, кориандъра, сол и черен пипер.
- Оставете сместа да заври, след това намалете котлона и покрийте тигана наполовина с капак. Оставете да къкри около 10 минути.
- Обелете и нарежете печените чушки, след което ги добавете към доматената смес.
- Оставете я да къкри още около 5 минути.
- За финал сложете магданоза, кориандъра и червения винен оцет.
- Разбъркайте и махнете от котлона, за да се охлади, преди да сервирате.
Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
4
Йсйсу
преди 6 месецаАма че елементарно мислене! Ми, то и Смилянският боб идва от Америка, лютеницата също има чушки, ама... са български ястия, нали? Трябва да се чете и да се пътува, иначе човек си остава ***.
3
Анонимен
преди 6 месецаЧушките произхождат от Южна Америка, значи не е точно Мароканска.
2
Анонимен
преди 6 месецаСалата със свински стек за обяд . Мммм