Феноменално зрелище се разигра за пореден път на Арената във „Фермата“. Двама силни, нахъсани за победа мъже, се бориха с всички сили за мястото си в риалитито, но само един от тях заслужи правото да продължи напред в състезанието за 100 000 лева. Трикратният шампион по хандбал Калин триумфира с 11,5 на 3,5 над ветерана Гуспата, който беше сред участниците и в първия сезон на предаването.

Още по темата
Двамата демонстрираха кураж, издръжливост и достойнство на всеки етап от съревнованието.       

Гуспата от отбор „Стари герои“ съзнателно си избра един от най-коравите играчи от конкурентния тим „Нови надежди“. „Искам да дам пример както на моите деца, така и на всички деца, че трябва да избираме не лесния, а достойния път и дори да изгубим, да си тръгнем с вдигната глава“, заяви участникът, който мечтаеше да спечели двубоя и така да зарадва своя страдащ от детска церебрална парализа син.
Гуспата обаче падна още в първата битка като се заклещи, докато копаеше път в тунел от пръст.

Калин успя да го надвие в още две изпитания - в цепенето на дебело дърво и в коването на дъсчен мост. Бившият хандбалист се провали единствено по трасето с висящи люлки, където опонентът му показа страхотна воля. В това изпитание обаче Гуспата се контузи лошо, след като една от люлките смаза крака му.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase