Снимка: Istock
fallback

Пържените яйца са прекрасен и лесен начин да си приготвите нещо вкусно, полезно, а и много бързо. Изглежда, че няма какво да се обърка, защото е толкова просто. Но всъщност съвсем не е така. При пърженето на яйца могат да се появят някои грешки, които да развалят вкуса и текстурата им, което пък прави преживяването от яденето им не толкова приятно.

Съществува ли такова нещо като неправилно пържене на яйца? Да, съществува. За да направите най-вкусните и топящи се в устата яйца, не трябва да допускате някои често срещани грешки. Ето ги и тях.

Използвате грешен тиган

Една от най-честите грешки при пържене на яйца е използването на погрешния тиган за тази цел. Не всеки тиган е подходящ за пържене на яйца. Той трябва да е с незалепваща повърхност, с дебело дъно и да не е изкривен.

Не използвате олио

Друга често срещана грешка е избягването на олиото или на използването на каквато и да е мазнина. Ако се опитвате да готвите здравословно, не избягвайте изцяло мазнината. Просто контролирайте количеството и вида ѝ, които използвате. Ако не пържите яйцата в мазнина, те ще станат сухи, няма да са пухкави и вероятността да загорят отдолу е много по-голяма. Освен това няма да се сготвят така добре и равномерно, както трябва.

Слагате яйцата в студен тиган

Много е важно да изчакате температурата на тигана да се повиши достатъчно преди да сложите яйцата в него. Ако ги пуснете в студен тиган, вкусът им ще се влоши, а и ще поемат цялата мазнина в тигана, като това ще направи консумацията им крайно неприятна. Вместо това винаги изчаквайте тиганът и мазнината да се загреят достатъчно, след което добавяте яйцата в него.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 1 година

А едно време баба ги хвърляше директно на вестника и върху печката на село. Ставаха невероятни,без мазнина, без да миеш после *** и т.н.

13

Анонимен

преди 1 година

На всезнайковците в коментарите ще кажа само, че на изпит за топ готвач често се дава френски омлет. Убеден съм, че нито един *** в коментарите с жена цоцолана, киснеща и слугуваща пред печката не може да направи подобен омлет. А за японски техники за яйца да не говорим.

12

Ха, тогава не бяха

преди 1 година

До АнонименПри 200 лв. заплата всичко си беше лукс. Забравихте гладните години и опашките за какво ли не. Искам да се върне онова "хубавото време" само за 1 месец, ама да не знаете, че е за толкова и да строите "светлото комунистическо бъдеще".

fallback