Снимка: iStock

Нека поговорим за един от популярните стилове грим, който може би сте забравили в разгара на израстването и превръщането в зрял човек. Ледените сенки за очи се завръщат бавно в обществото през последните няколко години и е време да бъдат официално представени отново. Да, говорим точно за този блестящ оттенък, за който си мислите. Знаете го, носили сте го през 90-те и 2000-те години, когато сте се опитвали да впечатлите първото си гадже.

Ако все пак не сте запознати, ще ви разкажем набързо за тенденцията. Мразовитите сенки за очи са сребрист пастелносин нюанс, който за първи път се появи през 90-те години и сега живее втори живот. Причината е огромната любов към тенденциите от миналото, породена от пандемията и двугодишната изолация. Тогава всички ние живеехме по-скоро в спомените за отминали години, когато всичко беше по-спокойно и по-свободно.

Ледените сенки набират огромна популярност заради звезди като Хейли Бийбър, Doja Cat, Никол Ричи и героите от сериала „Еуфория“, които често носят различни нюанси на цвета. Едно е сигурно – този външен вид се завръща и ще диктува тенденциите през пролетта и лятото.

„След тази пандемия сме готови да излезем навън с гръм и трясък. Толкова дълго останахме у дома, така че сега всички копнеем за нещо смело и забавно“, казва гримьорът Джоузеф Карило пред Allure. Той споделя няколко съвета за това как да постигнете перфектния външен вид с ледените сенки за очи.

За да получите желания резултат, е наложително да използвате основа за сенки за очи. Можете да използвате и обикновен фон дьо тен или пък кремообразни сенки за очи. След това е много важно да обърнете внимание на начина, по който поставяте самите сенки. „Натискането, а не търкането, ще осигури максимален блясък и минимално размазване“, казва гримьорът Томи Наполи. Използвайте мека четка, след което разнесете нюанса внимателно върху клепача и около окото.
 

Цялата стаия можете да прочетете в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase