Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

21 истории за смисъла да се върнеш у дома – това ни представя Петя Кертикова в книгата си "Завърналите се". Премиерата ще бъде на 28 април.

"Никак не ми беше трудно да събера тези истории. Познавам хора, дори които тепърва ще правят крачката да се завръщат обратно. Причините да се завърнеш са много. Хората разбират, че и тук могат да се реализират и има бъдеще за тях. Някои се прибират, защото вече са уморена от живота в чужбина", каза журналистът Петя Кертикова в студиото на "България сутрин".

Тя посочи, че хората просто разбират, че и за тях има място в България.

"Историите, които са ме докоснали са много", допълни Кертикова пред Bulgaria ON AIR.

"Възможността да създам семейство ме върна у дома. Навън е много трудно. Майчинството в Америка на някои места е три седмица, на други - три месеца. Видях много неща, които не си заслужават моето време там", завърши журналистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 2 години

Смисълът е да се върнеш и да излъжеш селяните и да им вземеш парите :)))

8

Bp

преди 2 години

Докле е младост, дотле е сладост. Върнал се като пенсионер да живее социален живот.:)):)):)):))

7

Анонимен

преди 2 години

Завърнах се, ама като пенсионер, заради приятели и роднини и социален живот. Иначе под европейските дрехи българинът в голямата си част си остава тъмен балкански субект с нюх за келепира. А държавата си е още факсимиле отвсякъде, имитации на дейност, прави впечатление силно завишения наципопулизъм, антиевропеизъм под ръка с чалгаджийство, ракиеносалатен режим и ширещо се безхаберие навсякъде и за всичко. Та е нормално един млад кадърен човек да си търси късмета в уредена държава.

fallback