Снимка: Flickr
fallback

Търси се: иконом за средновековен замък. Кандидатите трябва да могат да останат дискретни, да се радват на живота край морето и да не изискват редовни доставки храна за дома.

Хората, които са мечтали да живеят в романтична крепост, но нямат необходимия банков баланс, вече могат да изпълнят мечтата си. Замъкът Сейнт Майкъл, историческо укрепление край Корнуол, превърнало се в атракция за посетители, търси своя иконом.

Работата включва отговорност за безопасността и сигурността на замъка. Очаква се кандидатите за поста да обитават замъка за пет нощи в седмицата и да не се притесняват от морето. Изкуствената пътека от гранитни камъни, която свързва замъка с континента, се потопява два пъти на ден заради прилива.

Дънкан Мърдок, управителят на замъка, каза, че в работата има плюсове и минуси. "Най-хубавото в това да живееш тук е да имаш гледка към морето от всеки прозорец", казва той пред The Sunday Times. "Най-лошото е, че не можеш да получиш доставка на пица до вратата си."

Островът се управлява съвместно от National Trust и St Aubyn Estates, компания, контролирана от семейство Сейнт Обин, което живее там от 1659 г.  За имението се търси някой, "способен да демонстрира най-високите нива на дискретност", който да има и "тактично поведение".

Желанието за дискретност е неясно, въпреки че семейството признава, че в миналото е имало скандали. Петият сър Джон Сейнт Обин, роден през 1758 г., е описан от семейството като водещ "екзотичен личен живот". Роднина пише на уебсайта на имението: "Той имаше 15 деца, всички извънбрачни, въпреки че се ожени за Джулиана, майката на последните девет". Членовете на семейството, които окупират острова, също са свързани с Едуард Сейнт Обин, авторът на полуавтобиографичните романи на Патрик Мелроуз, адаптирани за телевизионен сериал с участието на Бенедикт Къмбърбач. Авторът призна, че виктимизацията на героя от неговия сексуално насилен баща и спускането към хероинова зависимост се основават на собствения му живот.

Въпреки че замъкът изглежда здрав, постоянните удари на морето срещу гранитния остров означава, че персоналът води постоянна война срещу природата.

В длъжностната характеристика се посочва, че кандидат, който ще бъде нает, ще е отговорен за сигурността на замъка, както и "да гарантира, че почистването се извършва старателно във всички зони с много висок стандарт, включително почистване на тоалетни".

Островът някога е бил аналог на Мон Сен Мишел, по-голям приливен остров край Нормандия.

Остров Корниш е на 500 ярда от брега със собствено пристанище. Той е свързан с град Маразион чрез пътека при отлив. Името си носи от светеца покровител на хранителни стоки и мореплаватели, за когото се твърди, че се е появил от далечната 499 г., за да предпази рибарите от определена опасност.

Кейт Корнуел, ръководител на отдел "Човешки ресурси" в St Aubyn Estates, казва: "Хората, страдащи от морска болест, не трябва да кандидатстват - трябва да обичате лодки, тъй като това е единственият начин да се качите и да излезете от острова при прилив."

Мечта за няколко късметлии

През 2009 г. британец получи завидната роля на пазач на тропически австралийски остров. 34-годишният Бен Саутхол трябваше да плува, изследва и слънчеви бани на остров Хамилтън в Големия бариерен риф в продължение на шест месеца, докато пишеше рекламен блог.

В Шотландия на любителите на уискито се предлага възможност да се присъединят към дестилерия на отдалечен остров. Очаква се кандидатите за поста в дестилерията Raasay, близо до източния бряг на Скай, да наблюдават всичко - от производството и леенето до бутилирането на спиртните напитки.

Уебсайт за рецензии плати на любители на филми, за да гледат 25 празнични филма по техен избор за 25 дни и да изберат коледна класика. Сред предимствата на Review.Org за целта участниците са получили £1870 в брой и безплатен достъп до Netflix и Amazon Prime.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Пак повтарям:

преди 2 години

Имам репутация на леко шашав човек, дето се казва начетен побойник .... Но не и на престъпник ... Нанасям побой - battery само при самозащита срещу добри и лоши намерения.https://youtu.be/R2bDEreEbPE

14

Не аз имам ...

преди 2 години

Репутация на изключително шашав човек, който като си няма друга работа чета некви неща некой път ми попада юридическа литература, конвенции, закони, феодално право съм чел даже ( което ако приемем, че сме наследници на първа и втора българска държава, аз отричам третата - някой от тези нормативни актове издадени от светската власт никога не са били отменяни юридически) особено тези от първа българска държава! Имам репутация на шашав човек със странни методи ...но работят ...

13

А тежко бъркате:

преди 2 години

След като едни хора много ми отровиха работата и много искаха да ме елиминират и аз след моето така да се каже възмъжаване аз се поразтърсих за тях и разбрах много интересни неща - не само са манипулативни гадове, не само са извършвали актове на педофилия, но и били прекалено горди с това и ги качили където да мога да ги видя. Очевидно са горди и с дължината на своите достойнства дето ги е дарил генофонда, тоест бяха горди след като ...с линийка се установява, че не съм аз ...

fallback