Снимка: Pixabey
fallback

Освободен от работа британец печели по 12 000 паунда на ден, след като стартира собствен бизнес през локдауна.

Бен Гъливър е само на 20 години и скоро може да е милионер от онлайн продажби на тренировъчно оборудване и продукти за почистване на зъби.

Младият предприемач решава да последва мечтата си и да създаде собствена компания, след като е освободен от фризьорския салон, в който е консултант в Лондон, пише "The Sun", цитиран от "24 часа".

Още на следващия месец, когато зъболекарските кабинети във Великобритания са затворени заради пандемията, Бен започва да продава устройства за почистване на зъби, внесени от Китай. Така много бързо успява да печели по 12 000 паунда на ден.

След това Гъливър продава бизнеса си на американски инвеститор за петцифрена сума и започва да търгува с фитнес уреди.

През най-силния си месец британецът направил 200 000 паунда, а през друг, само за 10 дни, регистрирал постъпления от продажбата на продукти на стойност 100 000 паунда.

За 10 месеца самоукият бизнесмен има оборот за над 1 млн. долара само с помощта на лаптопа, телефона си и интернет.

Той складира стоките в гаража на своите родители, но с разрастването на бизнеса му се налага да отвори офис в близкия град Бъдли.

Гъливър споделя, че не харесва предишната си работа и така стеклите се обстоятелства го карат да започне някакъв бизнес. Той регистрира фирмата си през април миналата година.

"Беше идеалният момент. Започнах да проучвам в YouTube, за да видя с какъв бизнес мога да се захвана. Започнах да мисля от какво ще се нуждаят хората по време на локдаун и първата ми идея беше да купувам и продавам устройства за почистване на зъбна плака, тъй като всички зъболекари бяха затворени. После продължих с фитнес уреди, тъй като хората тренираха повече от вкъщи, когато залите не работеха", споделя той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

78

Технолог

преди 3 години

до 61 Къде е тоя склад,че и аз да се пусна за1800 бе брат........

77

Той

преди 3 години

Тоалетна хартия му е майката!

76

Милен

преди 3 години

12000 постъпления. Което означава оборот 10000. Вкарването на трафик в нов сайт в uk е безумно скъпо а маркетплейсите ще вземат поне едни 20%. Което означава евентулна печалба след cogs, разходи и данъци 500. Затова е продаден за 5 цифрена сума. Но с това евтино заглавие е постигната целта да влязат хората да четат

fallback