IStockphoto

Случвало ли ви се е да отидете на фитнес и да не знаете от кой уред да започнете тренировката си? Чудите се дали първо да отидете на пътечката, или пък е по-добре да започнете с вдигането на тежести. Дилемата е твърде голяма и затова често се насочвате към среден вариант – уред, който комбинира кардио и стягане на мускулите.

 
Точно така, говорим за велоергометъра, който е един от най-използваните уреди в залата. Много от нас дори притежават такова статично колело, с което тренировките вкъщи стават напълно задължителни. Най-голямото предимство е, че велоергометърът не натоварва толкова ставите в сравнение с бягането, така че е идеален избор за всеки.
 
Ключът към отслабването е правилното балансиране на приема на калории и изгаряните калории на ден. Редовните тренировки със статично колело могат да ви помогнат да постигнете желаната фигура.
 
Формула за отслабване
 
За да загубите 500 грама телесни мазнини, трябва да изгорите и да намалите приема на калории с 3500. Може да ви звучи много, но това са само 500 калории на ден, за да успеете да изгорите 500 грама на седмица. Това е постижима цел, ако тренирате на велоергометъра всеки ден.
 
Ако графикът ви не позволява седем тренировки седмично, намалете целта си за отслабване до около 300 грама на седмица. Това е еквивалент на необходимостта да изгорите 350 калории на тренировка, пет дни в седмицата, за да постигнете желаните резултати.
 
Изгорени калории при каране на статично колело
Един 81-килограмов човек изгаря около 286 калории, ако кара колело с умерено темпо в продължение на 30 минути. За още по-голям ефект, може да увеличите нивото на трудност, покачвайки скоростта. В този случай човек би изгорил 464 калории по време на 30-минутна тренировка.
 
Още за тренировките с велоергометър и техните ползи за топенето на калории четете в Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase