Снимка: Istock
fallback

В момент, в който за всеки най-важният приоритет е хигиената на дома и собствената чистота се чудим с какво по-ефективно да почистим вкъщи. В дома ни се намират някои наистина перфектни почистващи препарати, които убиват до 99,9% от всички патогени, полепнали по тях.

Онова, което досега знаем за новия опасен коронавирус, който обикаля света в момента, е че загива в алкохолна среда, но и не само. Ето с какво можем да почистим и дезинфекцираме успешно в дома си.

Белина

Белината е чудесна в битката с вирусите и бактериите вкъщи. Тя има мощни почистващи свойства и много силно действие в дезинфекцията на редица повърхности. Направете си разтвор за под с ½ чаша белина в 3,5-4 литра вода. Използвайте го като дезинфектант за пода, мивката в кухнята и всяка повърхност, която не би пострадала от действието на белината.

Хидроген пероксид (перхидрол)

Перхидролът също убива бактериите, вирусите и познатите патогени в много голям процент. Смята се, че перхидролът ефикасно убива риновирусите, които са най-честите причинители на така наречената настинка. Затова би следвало да е ефективен и срещу коронавирусите, смятат от Американския център за контрол и превенция на заболяванията, пише rd.com.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Я, па Я

преди 4 години

Всеки мъж ходил войник ще ви каже, че:1. Хлора е в основата на повечето бойни отровни вещества. Щом усещаш миризмата значи се тровиш, колкото и слабо да мирише.2. Хлора убива бактерии но вирусите оцеляват при малка концентрация. 3. Най добре действа разтвор на калиевперманганат. Малко цапа но е ефективен. 4. Най добре се дезинфекцира с алкохол 70% спирт е най добре.5. Вечер по 50 гр. твърд алкохол е достатъчен, за лична дезинфекция.

7

свидетел

преди 4 години

Докторите простичко го казаха:ХЛОРНИ ПРОДУКТИ НЕЕЕ!!!!! Хлорта уврежда белият дроб а сега това е много опасно и ненужно.Дезинфекция с алкохол над 70-80 градуса.ДА ПРЕВАРИМ РАКИЯТА!!! само колкото е нужно

6

язе

преди 4 години

Най-добрият дизенфектант е бледорозов до розов разтвор на калиев перманганат. *** нема кой да се сети 1.75лв е 100 г пакет в аптеката, а можеш да избичиш 50 куб.м. р-р с него .

fallback