Снимка: istock

С всяка нова година си обещаваме разни неща – да спортуваме повече, да започнем най-накрая здравословна диета, да отделяме повече време за любимите си хора и да се опитваме да намалим стреса в ежедневието си. Това са нещата, които обикновено са най-важни и същевременно най-трудно постижими. За да подобрите здравето си през новата година е най-добре да започнете още на 1 януари. С първия ден от новата година можете да направите някои промени, които ще допринесат за по-добро здраве.

Поканете семейството и приятелите си на здравословен обяд
 
След като сте прекалили с празничната вечеря за нова година вероятно сте съжалили и сте си казали „край“. Не се колебайте да започнете със здравословните навици още на 1 януари. Това ще ви даде психологически тласък към спазване на режим на хранене през цялата година.
 
Опитайте нова тренировка
 
За да промените теглото, визията си и здравословното си състояние е важно да се движите повече и да спортувате. Ако досега не сте го правили, направете го още в първия почивен ден след посрещането на нова година. Ако пък сте спортували нещо, но не сте удовлетворени от този вид тренировки, посетете друг вид занимания. Не отлагайте, защото колкото по-дълго го оставяте във времето, толкова по-трудно ще ви е да изпълните новогодишното си обещание.

Атакувайте разпродажбите за нова екипировка
 
Дайте си малък, но ефективен стимул за повече движение през новата година, като се възползвате от намаленията по магазините. Използвайте почивния си ден за разходка в търсене на добри находки.

Още какви здравословни практики да започнете през новата година, вижте в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase