Снимки: Reuters
fallback

"Той се качваше на  15 хил. метра и слизаше до 30 метра за секунди, което е невъзможно.“

Преди 15 години Чад Ъндърууд е пилот в американските военновъздушни сили. Докато управлява самолета си над Тихия океан, той уловя нещо необичайно - НЛО, което "не се движи според законите на физиката“.

Камерата в самолета на Ъндърууд улавя на видео необичайния летателен апарат. Години по-късно видеото се появява в мрежата, но така и не е коментирано от пилота. Днес, след 15 години, той нарушава мълчанието си.
Миналата година Пентагонът потвърди, че видеото, което обикновените хора виждат през 2017 година, е автентично. Властите все още не зная какъв е летателният апарат, но три версии са отхвърлени – природен феномен, птица и човешко творение.

"Това, което ми направи най-голямо впечатление, бе колко непостоянно се държеше. Променяше височината и скоростта по начини, които никога не съм виждал през цялото време, в което съм летял срещу други самолети“, обяснява Ъндърууд пред New York Magazine.

"Държеше се по начини, които са физически нереални. Това хвана окото ми. Защото самолетите, независимо дали са пилотни или безпилотни, все още трябва да се подчиняват на законите на физиката. Те трябва да имат някакъв източник на повдигане, на задвижване. А то - нямаше", обяснява Ъндърууд. НЛО-то получава името "тик-так“, тъй като формата му наподобява тази на известните бонбони.

През 2004 година от USS Princeton засичат в небето неидентифициран обект, който преминава край Западния бряг. Те се опитали да се свържат с него, но връзката била толкова лоша, че системата от радари била рестартирана заради съмнения, че се е повредила. Веднага щом била включена отново, мистериозният обект пак се появил.

На 14 ноември командир Дейвид Фравър е на мисия извън USS Nimitz, когато забелязва обекта, който се гмурка под водата и излиза отново на повърхността. Когато било приближено, НЛО-то се изстреляло "със скоростта на светлината".

Когато Фравър кацнал, той разказал какво е видял на Ъндърууд, преди той самият да поеме със самолета си към небето.

"Дейвид Фравър ми каза: "Хей братле, оглеждай се за нещо странно". Излетяхме. Не търсим задължително да видим нещо, но от Princeton имаха този обект, който искаха да проследим. Малко след това се появи на екрана ми", спомня си пилотът. Той твърди, че не е видял НЛО-то със собствените си очи, тъй като е бил съсредоточен да направи видеоматериал, който властите да изследват и анализират по-късно.

През всичките тези 15 години, Ъндърууд така и не разказва историята на "тик-так", тъй като не иска името му да се свързва с лудите фенове на "малките зелени човечета".

"Не искам да съм част от тази общност. Така го наричаме – НЛО. Не можем да го идентифицираме. Летеше. И е предмет. Толкова е просто. Ще оставя нърдовете да свържат точките и да преценят какво е. Аз просто съм човека, който направи видеото", признава  Ъндърууд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

ПроСоТо

преди 4 години

м/у другото,не знаех,че военните самолети на США са били оборудвани със.."КАМЕРИ ЗА ЗАСНЕМАНЕ"!..На вас как ви се вижда тая.../.../ ?

39

ПроСоТо

преди 4 години

ПЕТ пъти съм наблюдавал "нло"!!!!..Верно,и в петте случая то беше като.."сияние с форма",НЕ с някакви физически параметри и размери....Така че аз ЛИЧНО съм се убедил в съществуването на тоя ФЕНОМЕН,който СПОРЕД МЕН представлява просто "ЗАБЪРКВАНЕ НА ИЗМЕРЕНИЯТА"..Това,което виждаме като "светлина" всъщност е "Нещо от Отвъдното",но тъй като нашите сетива и понятия НЕ СЪВПАДАТ със Законите на "Ония",за това ги "виждаме" като некаква "светлина"..И да,няма начин да "влезнем в контакт" с тях!.

38

Peter

преди 4 години

The Truth Is Out There....:-)

fallback