IStockphoto
fallback

Смяната на сезоните често води и до смяна на хранителния режим. И шансът за хранително натравяне се покачва. Американският център за контрол по заразите извършва постоянен мониторинг на различни храни, за да идентифицира кои са най-опасни за хората и кои не.

 
Ето и резултатите:
 
В периода 2009-2015 година са записани 5760 случая на хранително натравяне, а диагностицираните болести вследствие на такива са над 100 000.
 
Какво точно причинява хранително натравяне?
 
Категорията храни, която е отговорна за най-много хранителни натравяния е пилешкото. Според събраните резултати на Центъра, продукти от този тип месо са виновни за 3114 случая на нарушаване на храносмилането, ескалирали в болести – или казано по друг начин – 12% от всички случаи на хранително натравяне.
 
Пилешкото е предпочитано като добър източник на протеини, но поради различните начини на приготвянето му може да се окаже и опасно в случай, че не е добре сготвено.
 
Как да се предпазите?
 
Важно е да консумирате прясно пилешко и да го минете през сериозна топлинна обработка преди консумация, тъй като е сред носителите на бактерията салмонела.
 
Още за храните, причиняващи натравяне четете в Tialoto.bg 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 4 години

Предлагаш да станем вегетарианци, просто защото не знаеш какво слагат в плодовете и зеленчуците.Припомням ти за ГМО, пестициди, тежки метали и други отрови, вътрешно гнили на външен вид добре изглеждащи плодове и т.н. ...Няма спасение и ако опиташ фотосинтеза, защото земята ни е яко замърсена, въздуха също (всеки ден съобщеват за твърди частици, а какво още има не смеят да ни кажат). Водата и тя е отровена.От Италия си внасят безнаказано *** и ги пробутват по обезлюдени села, тровят.

3

Анонимен

преди 4 години

Линкът ви към цялата статия не бачка и сега хората ще продължат да си ходят натровени.

2

Анонимен

преди 4 години

В тая държава всеки беден,мизеруващ,смешни заплати....ядене,празници,пилеене на пари Пародия бе...безкрайно празнуване

fallback