Снимка: Reuters
fallback

Китайски конгломерат купи марката "Томас Кук" за 11 милиона британски лири. Сделката идва повече от месец след фалита на британския туроператор.

Още преди да купи марката, китайският конгломерат беше най-големият акционер в "Томас Кук". Той пое ангажимент да вложи 450 млн. паунда в туристическия гигант.

Инвестицията беше част от спасителна сделка, чиято стойност бе 900 милиона паунда. Планът обаче се срина, след като банките поискаха допълнителни 200 милиона. Това предизвика ликвидирането на "Томас Кук", което постави в опасност хилядите работни места и хиляди туристи блокирани на почивките си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 4 години

До оецатаА може би китайьшци с сабитирали цялата работа и са дали подкупи на няколко банкера, да искат още и още пари, въпреки, че събраните от ТОМАС Кук бяха предостатъчно, за да спасят компанията. И сега - китайци си имат още една масивна инвестиция.... Вече контролират половината Азия, половин Африка... Остана им смао Европата.

14

пецата

преди 4 години

наглосаксовете са излъгали китайците да им купят фирмата , да инвестират в нея а те през това време яко са влачили и затова се стига до сегашния фалит, tui е алтернативата на томас кук и за туристите не е от такова значение как ще се казва оператора защото законите им са железни и фирмата не може да ги излъже както се прави в бг, китайците са купили фирмата защото и без това са наляли до сега вече 450млн , сега това е име с лоша репутация и много задължения, извод:не прави бизнес с англичани

13

Анонимен

преди 4 години

До 7Комоании фалират редовни, да. Разликата е, че не като любимия ти тирнипен режим, който се разпада като оаръпен замък ударен от цунами....

fallback