Снимки: Reuters
fallback

Популярните туристически дестинации печелят своя статут защото предлагат много неща – невероятно културно преживяване, вкусна храна, прекрасна обстановка. Но с добрата репутация идват и злините- претъпкани улици с туристи, кич, капани и високи цени.

Но се оказва, че ако искате да пиете вино, Тоскана не е единственото място, на което да го направите. Ако искате слънчеви плажове, не е нужно да се насочите към Малдивите. На света съществуват също толкова красиви места, които не са залети от туристи, предлагат същата красота, но няма да изпразнят напълно банковата ви сметка, ако ги посетите.

Вместо да пиете вино в Тоскана, Италия, направете го в Абруцо

Източно от Рим, в региона Абруцо, Южна Италия се намира едноименния град, в който появата на турист всъщност е най-неочакваното нещо. Може да се окажете единственият турист в рамките на километри. Целият регион е изпълнен с малки селца, най-красивите сред които са Преца и Пачентро. Те са лесно достъпни с автобус. Абруцо предлага вкусни ресторанти, с цени между 23 и 40 евро на ястие и уютни къщи, в които малкото туристи да отседнат. Почти всички забележителности в околността могат да се разгледат безплатно.

Вместо Испания, Италия или Франция отидете в Португалия

От 1 юни все повече държави започнаха да предлагат директни полети до Португалия. Страната, която все още не е нападната от толкова много туристи, не е толкова претъпкана и е доста по евтина от Испания, Франция и Италия. Ала изкуството, храната и виното са също на високо ниво.

В Португалия, еспресото струва между 70 и 80 цента, а храненето в най-високо оценените ресторанти възлиза на цени между 15 и 25 долара на човек. Входът в музеите далеч не е 20 евро, а най-често между 3 и 12 евро.

Вместо Исландия изберете Шетландските острови

Да, Шетландските острови може и да са шотландска територия, но всъщност са по-близо до Норвегия, отколкото до Великобритания. Те не са толкова претъпкани с туристи, колкото Исландия във времето, в което Северното сияние краси небето. Но предлагат също толкова добър изглед към него.

Освен Северното сияние,  Шетландските острови предлагат много исторически обекти, красива природа и много добро уиски. А всеки януари там се състои фестивалът Up Helly Aa, вдъхновен от викингите, който не е за изпускане.

Вместо в  швейцарските Алпи отидете в австрийските Алпи

Не е трудно да намериш страна, по-евтина от Швейцария. Но е трудно да намериш място, което да е сравнимо по красота със склоновете на швейцарските Алпи.

Но австрийската част също има какво да покаже – красиви градове, глетчери и слънце. Естествено, локацията не е най-евтината за европейските стандарти, но със сигурност цените на транспорта, храната и удоволствията в Австрия са по-евтини от тези в Швейцария.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

фафа

преди 4 години

елате в Китен, същото като Сен Тропе е

12

Анонимен

преди 4 години

Таз почивка ша да я карам в покраинините на Париж, на 2500километра югоизточно... Трънско!

11

Анонимен

преди 4 години

Стойте си у дома, но пак не е сигурно дали няма да изпразните банковата си сметка.

fallback