Снимка: архив, Reuters

Полицията в малък холандски град направи доста неловка грешка, след като разпрати масово съобщение до жителите на Ниевлуесен, в което вместо линк към сайта на полицията, прикачи линк за порно сайт.

Почти 2000 човека са получили съобщението, което е било изпратено във връзка с пожар на 14 юли, при който е загинал 22-годишен мъж, пише англоезичният "NL times". В опит да потърсят свидетели, полицията изпраща съобщение до всички, чиито телефони са били в района на пожара.

Вместо обаче да изпратят съкратения линк към собственото си прессъобщение, полицията разпраща линк с две липсващи букви. Малката грешка в URL адреса изпраща хората към порно страницата "Chubby Parade".

Ситуацията се оказа доста неловка, коментират от местната полиция.

До грешката се стигнало, защото съобщението се оказало с няколко символа по-дълго, отколкото разрешават мобилните оператори и именно затова последните букви от линка липсвали.

Хората, които са кликнали на линка са получили предупреждение, че е възможно това да е грешен адрес, но все пак им е дадена и възможността да продължат към порно страницата.

От полицията обаче не знаят колко хора наистина са отворили линка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase