Снимка: Pixabay
fallback
За Рембъртъс Биърпут и сестра му Фани Биърпут да плащаш данъци е против волята на Бог. Двамата австралийци отказали да се издължават на държавата, защото... това го нямало в Библията. 
 
От 2011 година насам, заради своите религиозни съображения, семейство Биърпут отказвали да плащат подоходен данък. Но макар те да мислят, че данъците противоречат на Божията воля, Върховния съд в Хобарт бил на друго мнение.
 
"Отдавайте Кесаревото на Кесаря, а Божието на Бога!", позовал се на слово на Исус от библията съдията Стинът Холд. Той осъди мисионерите да заплатят на фиска 1,6 милиона долара за неплатени данъци, пишат от БТА.
 
Съдията, в стила на семейство Биърпут, изтъкна пред християните, че в нито един пасаж от Библията не е споменато, че не трябва да се плащат данъци. Което означава, че този акт не противоречи на Божията воля.
 
Холд все пак изтъкна, че мисионерите истински вярвали в правотата си и те не били хитрували, за да не плащат данъци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Кристиян

преди 4 години

До Sicht PunktИрландия има 10% данък (като нас)Черна Гора -9%Унгария -9%Кипър - 12.5%Малта-7.5%Швейцария -16.5%, ДДС -2 до 7%Остров Ман - 0%Дубай -0%

20

Из Библия

преди 4 години

Марк 12:14. Те дойдоха и Му казват: Учителю, знаем, че си справедлив и немариш за никого, понеже не гледаш на ничие лице. а истински поучаваш на път Божий. Позволено ли е да се дава данък кесарю, или не? Да дадем ли, или да не дадем?15. А Той, като знаеше тяхното лицемерие, рече им: що Ме изкушавате? донесете Ми един динарий да го видя.16. И ге донесоха. Тогава им казва: чий е този образ и надпис? Те Му казаха: на кесаря.17. Иисус им отговори и рече: отдайте кесаревото кесарю, а Божието Богу.

19

Кристиян

преди 4 години

Знаяи 8 години са имали допълнителни оборотни 1.6 мил долара.Е, явно нещо биха изкарали от тях.В Австралия цените на жилищата се качват поне по 10% годишно и данъците са високи - 42%, хубаво е да имаш оборотни пари.Хитреци !

fallback