Снимка: YouTube

Докато Нина Спенсър и приятелката й Той се разхождат из Западен Лондон, умела джебчийка успява да измъкне дизайнерското портмоне на една от жените от чантата й.

Двете приятелки снимали приключенията си със селфи стик и благодарение на него успяват да запечатат на видео лицето на джебчийката. Тя умело бърка в чантата Louis Vuitton на Той, а когато туристката бърка в нея след като е пресякла на пешеходната пътека, установява, че вече е с 400 лири и няколко дебитни и кредитни карти назад.

Още по темата

Джебчийката обаче не е сама. С нея има още две жени със слънчеви очила, които са нейни съучастнички. Крадлата подава портмонето на една от тях и след това се разделят и тръгват в различни посоки.

Нина и Той са от Тайланд. Нина живее в Лондон от няколко години със своя съпруг, а Той била на ваканция при нея. След кражбата двете веднага отиват в полицията, но не очакват да получат портмонето и парите си обратно. Казват, че просто искат властите да са наясно какво се случва по улиците и подобни случки да не се превръщат в ежедневие.

Но в Лондон престъпността е скочила 80% през последните 3 години. Джебчийството вече е ежедневие. А според разследване на The Sun, най-голям тормоз върху разхождащите се по улиците на британската столица са българи и румънци. По-шокиращото е, че те печелят по 20 хил. лири на месец.

Общ преглед

Според детективите, джебчийките се състезават помежду си в нещо като Английската висша лига за крадли. За сега начело на класацията е жена с псевдоним Диана Експерс, но по петите я следват група от пет момичета, познати като "Спайс Гърълс“. Само най-добрите получават място на ул. Оксфорд. Това е като финала на Висшата лига на "Уембли“.

Когато някой успее да ги разкрие, те често заминават за друга държава. Ала във Великобритания джебчиите живеят в имения с мраморни подове дори мраморни легла.

По-голямата част от  жените са от София, Пловдив и Варна, а останалите от Букурещ, Румъния. За първи път бандите се сформират през 2007 година. Започват работа около 10 сутринта, а на обяд хапват в близкия "МакДоналдс“ и продължават.

Според детективите те знаят "всеки трик в книгата“ и са обучавани от деня, в който са родени. Носят скъпи чанти и слънчеви очила, за да се слеят с обстановката. Нарочват почни винаги хора, които изглеждат богати, най-вече азиатци и араби. Имат няколко начина, по които да ги оберат – или едната жена спира жертвата, преструвайки се, че се е изгубила, докато другата отмъква парите, или се блъскат в тях на претъпкани улици. По думите на детективите, работят с военна точност. Винаги знаят какво правят останалите. Успяват да забележат дори когато полицията ги следи и точно поради този факт, рядко биват арестувани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase