Снимки: Пол Гарсон
fallback

Общ преглед

Макар германците да губят Втората световна война, все пак е имало момент, в който са вярвали, че са непобедими. Именно в този период на войната са направени няколко кадъра, които показват истинското лице на нацистката армия - войници, които унижават пленените си врагове, изпадат в истерия при посещение на Хитлер или оскверняват телата на замръзналите съветски войници.

Кадрите, публикувани в книгата "Фотографите на Третия райх: Изображания от Вермахта", включват снимки на германските окупатори във Франция, които носят британски и френски каски, подигравайки се на Съюзниците, малко дете, което козирува на фюрера, както и пилотите на Луфтвафе, които снимат дошлия на посещение Хитлер в първите дни на Съветската окупация през 1941 година.

Според създателя на книгата, Пол Гарсон, който пътува десетки години за да събере изображенията, тези кадри имат много истории за разказване. Всъщност, никоя армия не е документирала така войната, преди появата на телевизията, видеото и сателитите, както нацистите.

"Повечето от тях са носели камери, с които са снимали своята военна служба. Съхранявали са снимките в албуми или са ги пращали като картички на семействата си", ракзава Гарсон. Кадрите от първата линия на фронта били важни за пропагандата на Третия райх.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

Анонимен

преди 4 години

Подиграваха се, а после камък върху камък не остана от бюргерланда. Проваленото проектче на псeто бисмарк от 70-те на 19 век, загубило всички войни, сбирщина от бежанци и пенсионере с грозен и безполезен език говорен само в село Лихтенщайн. Смърт за нацистите. Vive la Republique! Vive la France! ПОКЛОН и вечна памет за съпротивата!

46

Анонимен

преди 4 години

Накрая,бая ми Хитлер сам се унижи,като се гръмна,така му се полага.Който нож вади и от нож умирга.Сега да гори в АДА,бая ми Хитлер

45

waffen

преди 4 години

Да живе фюрера и непобедимата Немска армия Хайл Хитлер .

fallback