Снимка: SplashNews
fallback



Общ преглед

Хамали започнаха да разчистват ресторантите на Джейми Оливър в Лондон, седмица след като империята му фалира. Веригата на известния шеф е задлъжняла със 71,5 милиона лири и бе принудена да затвори 22 от 25-те си ресторанта във Великобритания. Близо 1300 души ще останат без работа, а 43-годишният готвач заяви, че е "съсипан“ и "дълбоко натъжен от развоя на събитията“.

Oще по темата

Работници са забелязани да товарят мебелите от ресторанта в близост до площад "Пикадили“. Много от хората, дошли на работа, бяха разстроени да намерят ресторанта затворен, а след това и да станат свидетели на премахването на оборудването му.

На хамалите им отне само няколко часа да изпразнят цялото помещение.

"Осъзнавам колко е трудно за всички, засегнати от това. Беше удоволствие да ви сервирам“, завършва изявлението си Оливър. Но от тежката ситуация произлезе и нещо хубаво.

През последните дни стана ясно, че Гордън Рамзи се е опитал да помогне на Джейми в трудните времена. Двамата са далеч от приятели, по-скоро изобщо не се харесват, а кариерите им са белязани от дълга редица обиди. Но във времената на беда, Рамзи е готов да предложи маслинова клонка на своя колега.

"Не е честно да го видя толкова съсипан“, казва Гордън в свое интервю пред списание Event. Още миналата година, когато шефът видял в какво положение се намира Оливър, сложил край на обидите и го извикал на вечеря, за да му даде съвет. Общите им усилия обаче не били достатъчни, за да спасят бизнеса на Джейми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Анонимен

преди 4 години

ДЖЕЙМИ ПОЖЕЛАВСМ ТИ УСПЕЖ ТИ СИ ПОЛОЖИТЕЛЕН ЧОВЕК

27

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 25"И освен това е завлякъл сума ти народ с общо 71млн. паунда. Хахаха. Социална личност, борец и икономически терорист, крадец : ))) Да ви е жив и здрав."Не е завлякъл никой, работниците ще си получат редънданси пеймънт по стандартна заплата а доставчиците ще приспаднат загубите от данъците. Това да не ти е България!

26

Анонимен

преди 4 години

хората май не ходят на ресторанти и по срещи колкото им се иска на бизнесмените.

fallback