Снимка: Facebook

В едни спокоен следобед в близкото до границата градче Бохолт, Германия, един малък гълъб нарушил правилата. В зона, където позволената скорост е 30 км/ч, птицата прелетяла с 45 км/ч. Камерата, следяща за скорост, го засякла, светкавицата й светнала и престъпника бил хванат в крачка.

При нормални условия, глобата за това своеволие би била 25 евро, на гълъба обаче му се разминало без последици.

Снимката от камерата за контрол на скоростта била пусната в социалните мрежи от кметството на града.

Забавната случка станала още през февруари, но чак сега властите получи кадъра и решили да накарат възможно най-много хора да се посмеят.

Към своя пост те добавят, че макар да има 3 км/ч толеранс, гълъбът все пак се движел с 12 км/ч над разрешената скорост и "е създал опасност от сблъсък с други превозни средства и пешеходци“.

Местните жители  също продължиха шегата – един от тях предположи, че това е състезателен гълъб, а друг предложи птицата да бъде наказана с обществено полезен труд... като пощенски гълъб.

От кметството на Бохолт написаха още: "Как и колко бързо гълъба ще платите своята глоба от 25 евро, в срок и на място, е все още неясно.“
 

Коментари Напиши коментар

20

123

преди 1 година

#19
Чешмата си е мивка,други въпроси? :)

19

м дааа

преди 1 година

тези къртят от всякъде, ограничения на 30км/ч , че и радари им сложили.
Сега разбрахте ли защо в Европа са примерни, в града където живея , преди 2 години сложиха камери за червен светофар, да видиш как спраха да преминават на жъъълто.

18

Руснака

преди 1 година

Умивалник
мивкари :)