Снимка: flickr
fallback

Хората лесно могат да се откажат от захарта в чая - изследване на британски специалисти показва, че подслаждането на напитката не я прави по-приятна за консумация, пише в. "Дейли стар".

Авторите на проучването от лондонския Юнивърсити колидж и университета на Лийдс отбелязват, че добавянето на захар не само не прави чая по-вкусен, но и не е от полза за здравето.

За целите на изследването учените са направили експеримент с 64 мъже, свикнали да пият всекидневно подсладен чай. Участниците са били разделени на три групи, които трябвало постепенно да намалят захарта в напитката, да я откажат отведнъж или да продължат да я пият подсладена.

След едномесечен период на наблюдение специалистите установили, че при участниците от групите, които трябвало да ограничат или да откажат захарта, това не се е отразило върху удоволствието от пиенето на чай.

Британски здравни власти препоръчват всекидневно да се консумират не повече от седем чаени лъжички добавена захар. Поклонниците на сладките неща на Острова обаче употребяват почти два пъти повече захар от препоръчителния лимит.

Според авторите на настоящото проучване хората лесно могат да се погрижат за здравето си, отказвайки се от добавянето на захар към чая. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 4 години

Чай със захар е като кафе с мед!Оксиморон

5

11

преди 4 години

Тотална война се води срещу захарта... И това е разбираемо, тъй като липсата на захар води до малoумие, мозъкът за да работи трябва захар. Целта е ясна - тотално оглупяване и управление на простацитe.

4

Анонимен

преди 5 години

Нямаме захар за ракията те за чай ми говорят!

fallback